SUN GODS IN EXILE: “Thanks for the Silver”

Άλλη μια κυκλοφορία της αγαπημένης Small Stone Records, έφτασε στα χέρια μου. Αυτήν τη φορά ήταν ένα συγκρότημα που είχα ακουστά και ήθελα πραγματικά να μελετήσω περισσότερο.

Από το Portland των ΗΠΑ, έρχονται καλπάζοντας με τα άσπρα τους άλογα, οι Sun Gods in Exile, να μας σερβίρουν πατροπαράδοτο hard rock βουτηγμένο μέχρι τελευταίου χιλιοστού σε τεξανή bbq sauce. 

Δέκα τραγούδια όμορφου southern rock, όπως το έχουν διδάξει οι γίγαντες Lynyrd Skynyrd και Blackfoot, με αρκετές δόσεις rock ‘n’ roll αλητείας, της κατηγορίας AC/DC και The Cult. Μουσική που μυρίζει δυνατό bourbon και πίνεται ευχάριστα σαν παγωμένο σφηνάκι.

Το “Thanks fo the Silver”, είναι η δεύτερη δουλειά των Αμερικανών, μετά το ντεμπούτο “Black Light, White Lines”, και τρία χρόνια αργότερα, οι εξόριστοι θεοί έρχονται να μας θυμίσουν ότι ο υποτακτικός τους, Ήλιος, μπορεί ακόμα να μας φωτίζει, όπως πριν.

Γεμίστε τα εξάσφαιρα σας και κλωτσήστε την πόρτα του σαλούν, γιατί εδώ μιλάμε για πολλά κιλά μουσικού τσαμπουκά. Και προσοχή μην πυροβολείτε τον πιανίστα!

Πατάς το Play και βλέπεις στον ορίζοντα τον κουρνιαχτό της σκόνης που δημιουργούν οι αγέλες των βούβαλων και ένα σφυρί κατεβαίνει απότομα στο κεφάλι σου (“Hammer Down”), κάνοντάς σε να ξεχνάς για λίγο ποιος είσαι. Όταν αρχίζεις να συνέρχεσαι, μπαίνεις τόσο όμορφα μέσα στη μουσική, που εμπλουτίζεται με ήχους από φυσαρμόνικες, πιάνο και διάφορα κρουστά, που όταν το άλμπουμ τελειώνει κοιτάς στον καθρέπτη και βλέπεις τον Charles Bronson.

Ζω για να ακούω τέτοιους δίσκους, που αν και πατροπαράδοτοι και χιλιογραμμένοι κάνουν τόσο καλά τη δουλειά τους, που θεωρώ πως πρέπει να συνεχίζουν να βγαίνουν. Όλοι σας μπορείτε να δοκιμάσετε ένα κομμάτι από το κρέας των Sun Gods in Exile, και εσείς οι φίλοι μου οι Νότιοι, αρπάξτε το άφοβα! THANKS FOR THE SILVER!


509

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.