GARBAGE: “Not Your Kind of People”

Πολυβραβευμένοι, ανελέητα προβεβλημένοι, εξαιρετικά πετυχημένοι και παράλληλα εξαφανισμένοι τα τελευταία επτά χρόνια, οι Garbage αποφάσισαν να επανέλθουν στο προσκήνιο και να συνεχίσουν ακριβώς από εκεί που σταμάτησαν.

Το “Not Your Kind of People” αποτελεί μόλις το πέμπτο full length του σχήματος μέσα σε μια πορεία περίπου δεκαεπτά χρόνων. Βέβαια, με εξαίρεση το πρόσφατο διάλειμμα, δε χρειαζόταν να επισπεύδουν τις εκάστοτε κυκλοφορίες τους, μιας και μόνο οι δύο πρώτες τους δουλειές έχουν αφήσει προ πολλού το μουσικό στίγμα τους στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Χώρια το ότι μοσχοπουλούσε ότι και εάν έβγαζαν στην αγορά. Δεκάδες τα hitάκια τους, τα οποία στην πλειοψηφία τους παίζονται ακόμα στα ραδιόφωνα και στα bar. Και εάν δεν ήξερα πως είχαν σταματήσει για όλο αυτό το διάστημα, δε θα καταλάβαινα πως το “Not Your Kind of People” απέχει επτά ολόκληρα χρόνια από το “Bleed Like Me”. Είναι λες και το υλικό ήταν έτοιμο τόσο καιρό και απλώς αποφάσισαν τώρα να το μοιραστούν μαζί μας.

Δε μπορώ ακόμα να πω με σιγουριά το εάν είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του. Από το “Beautiful Garbage” είναι πάντως, ενώ θέμα σύγκρισης με τα δύο πρώτα δεν τίθεται. Όπως και να έχει, κομμάτια όπως τα “Automatic Systematic Habit”, “Big Bright World”, “Blood for Poppies”, “I Hate Love”, “Battle In Me” και “Man On a Wire” υπενθυμίζουν το γιατί αυτή η μπάντα αγαπήθηκε τόσο πολύ παγκοσμίως. Όσοι αναπολούν την alternative χροιά των late 90s και mid 00s, έχουν κάθε λόγο να τιμήσουν την επιστροφή της Shirley Manson και του λαμπρού περίγυρού της.

472

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.