IDLE HANDS: “Mana”

Από το πρώτο άκουσμα του “Don’t Waste Your Time” Ep, σας είχα “προαναγγείλει” να έχετε κάπου στην άκρη του μυαλού σας τους Idle Hands. Πλέον είμαι βέβαιος, ότι οι Αμερικανοί heavy/gothic metallers αξίζουν όχι μόνο την προσοχή μας, αλλά και τα “λεφτά” τους.

Οι Idle Hands, δημιουργήθηκαν το 2017 στο Portland του Oregon των ΗΠΑ, έχοντας κυκλοφορήσει το πρώτο τους επίσημο Ep “Don’t Waste Your Time” το 2018. Το “Mana”, είναι η ολοκληρωμένη αντίληψη που έχουν για τη μουσική τους “διαδρομή”, που είναι αρκετά “ιδιαίτερη”.

Και είναι ιδιαίτερη, γιατί οι Αμερικανοί metallers καταφέρνουν να συνδυάσουν δύο είδη με τεράστια διαφορετικότητα. Το heavy metal με το gothic rock. Αυτή η διαφορετικότητα, φαίνεται ότι είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά σε αυτόν το δίσκο και θέτει νέες βάσεις στο ευρύ κοινό της metal σκηνής.

Το album, είναι τόσο heavy όσο και gothic. Υπάρχει αρμονία, τόσο μουσικά όσο και συνθετικά, με τις εναλλαγές μεταξύ heavy και gothic ρυθμού να διατηρούν την αδρεναλίνη στα ύψη. Έτσι, από το gothic “Nightfall”, μεταφέρεσαι στο heavy “Give Me To The Night” και πάλι πίσω στο “A Single Solemn Rose”. Είναι εξαιρετική η προσέγγιση των Idle Hands σε αυτόν το συνδυασμό των heavy και gothic riffs και solos, καθώς και του ύφους του δίσκου. Είναι σα να ακούς, ένα νέο είδος να “γεννιέται”.

Στο καθαρά μουσικό σκέλος του album, οι Idle Hands έχουν καταφέρει να κρατήσουν το gothic ύφος ακόμα και στα heavy κομμάτια του δίσκου, όπως τα “Give Me To The Night”, “Blade And The Will” και “Dragon, Why Do You Cry?”. Νομίζω ότι το gothic συναίσθημα, αποτυπώνεται πλήρως στην υπέροχη μπαλάντα “It’ll Be Over Before You Know It”. Ακούγοντας το album, θα σε συνεπάρουν διαφόρων ειδών συναισθήματα, με τη φράση “τα ετερώνυμα έλκονται” να έρχεται πρωτίστως στο μυαλό σας.

Νομίζω ότι οι Idle Hands, θα είναι το επόμενο “love them, or hate them” συγκρότημα. Από μένα, έχουν θετική ψήφο στο συγκεκριμένο ερώτημα. Θεωρώ το “Mana” από τις κυκλοφορίες-αποκάλυψη της χρονιάς. Μη διστάζετε, δώστε του την ευκαιρία να σας “συνεπάρει” και εσάς και δε θα χάσετε.

https://www.facebook.com/idlehandspdx/

594

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.