DETHONATOR: “Race Against The Sun (Part One)”

Το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει τρομερή μουσική κληρονομιά. Πολλές μπάντες και άλλα τόσα είδη στο χώρο του metal ξεπήδησαν από εκεί και άλλα τόσα φαίνεται ότι είναι έτοιμα να εμφανιστούν στο εγγύς μέλλον. Οι Dethonator, με το νέο τους album “Race Against The Sun” είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις που μας έχει χαρίσει η σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι Άγγλοι melodic metallers ιδρύθηκαν το 2009 και έχουν να επιδείξουν τρία full length και ένα EP, πριν το καινούργιο “Race Against The Sun (Part One)”. Ο ήχος τους, συνδυάζει αρκετά στοιχεία από τα διάφορα είδη metal που γνωρίζουμε. Χαρακτηρίζονται βέβαια, από το μελωδικό ύφος της μουσικής τους και σε κάποια σημεία την επιθετικότητα.

Το νέο album, φαίνεται ότι βρίσκεται ένα “κλίκ” παραπάνω από τα προηγούμενα. Ίσως οι καλά δουλεμένες συνθέσεις, τα καλοπαιγμένα κομμάτια ή ακόμα και η εμφάνιση κάποιων brutal φωνητικών και power/thrash επιρροών, δείχνουν να “δένουν” μεταξύ τους και να βγαίνει αυτό το ευχάριστο αποτέλεσμα. Δέκα συνθέσεις “τίγκα” στο metal, με μελωδικά riffs και σε σημεία να “αχνοφαίνονται” οι power και thrash επιρροές, με το “γκάζι” κολλημένο στο τέρμα.

Τα αρκετά μελωδικά “When Lucifer Fell” και “Burial Ground”, ακολουθούνται από τα αρκετά πιο επιθετικά και με brutal φωνητικά “Pyroclastic” και “The Hangman”, για να πλαισιωθούν με το πιο heavy “Terror By Night”. Πολύ καλές συνθέσεις, καλοπαιγμένα solos και αξιοπρόσεκτες ερμηνείες, δημιουργούν το πάζλ αυτού του δίσκου. Εάν οι Judas Priest όρισαν το heavy metal, τότε οι Dethonator το σφυρηλάτησαν με τις επιρροές από τα διάφορα είδη του.

Ένα από τα αξιόλογα heavy metal albums, τη σήμερον ημέρα. Ένας πολυποίκιλος δίσκος, για κάθε είδους ακροατήριο. Αξίζει την προσοχή μας και σίγουρα το ντόρο γύρω από την κυκλοφορία του.

https://www.facebook.com/dethonator

475

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.