ISON: “Andromeda Skyline” EP

Οι ISON είναι ένα supergroup τόσο της μέταλ όσο και της ροκ μουσικής, απαρτιζόμενο από τον Daniel Änghede (Crippled Black Phoenix, Hearts of Black Science) και την Heike Langhans (Draconian, LOR3L3I). Οι δύο μουσικοί συνθέτουν το “απόλυτο” soundtrack για τον Γαλαξία της Ανδρομέδας με ένα EP με το όνομα “Andromeda Skyline”.

Η ιστορία τους ξεκίνησε πίσω στο 2015, όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, “Cosmic Drone”, του οποίου τα 300 αντίτυπα σε CD εξαντλήθηκαν αμέσως μέσω του bandcamp. Οφείλω να σας ενημερώσω πως το ίδιο, όμορφο πράγμα συνέβη και με το “Andromeda Skyline”, όταν κυκλοφόρησε τον περασμένο Φλεβάρη.

Το EP, που έχει τη διάρκεια ενός album, περιλαμβάνει πέντε θεσπέσια και αριστουργηματικά τραγούδια. Το “Into The Unknown” έχει προορισμό προς το απόλυτο σκοτάδι του διαστήματος. Εδώ, ο Daniel και η Heike συνδυάζουν ambient στοιχεία και πλήκτρα από synths με τα αιθέρια φωνητικά της δεύτερης να προκαλούν πρωτόγνωρα συναισθήματα κατά την ακρόαση. Shoegaze και post – rock μουσική με εφέ, που δημιουργούν μια ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα. Σε παρόμοιο tempo κυμαίνεται και το τραγούδι “Helios”, το οποίο είναι αφιερωμένο στο λαμπρότερο άστρο του Γαλαξία μας. 

Επόμενο κομμάτι του EP είναι το “Portals”. Τα doom στοιχεία παίρνουν τα ηνία και μαζί με τα εφέ, που παραθέτει τόση ώρα το συγκρότημα, έχει σαν αποτέλεσμα να βαρύνει η ατμόσφαιρα. Τα heavy riffs της κιθάρας είναι εκρηκτικά και ανατριχιαστικά σε συνδυασμό. Άψογα τοποθετημένα και τα απολύτως κατάλληλα. Το “Nebula”, όμως, αποτελεί το έπος των επών. Όχι, μόνο του “Andromeda Skyline”, αλλά θα με συγχωρέσετε, αν πω ολόκληρου του 2018. Και αυτό, γιατί το εν λόγω τραγούδι κουβαλάει μαζί του μια ρομαντική και ποιητική διάθεση. Τελευταίο μέρος αυτής της ιδέας με χαρακτήρα επιστημονικής φαντασίας είναι το ομώνυμο και 13λεπτο κομμάτι. Η κιθαριστική δουλειά στο σόλο αλά Pink Floyd, είναι άξια παρατήρησης και έχει έναν ψυχεδελικό αέρα. Eνώ, η προσθήκη των doom και drone μονόλιθων μοιάζει πλέον εσκεμμένη και μάλλον αναπόφευκτη. Το σχήμα των ISON δεν αποτελεί μόνο μια εξωπραγματική, ακουστική εμπειρία, αλλά και μια φιλοσοφική ανακάλυψη, εάν παρατηρήσετε τους στίχους τους. 

Το “Andromeda Skyline” περιέχει στο σύνολο του ιδεώδεις, ευφάνταστους και εξαίσιους ήχους, που συνεπαίρνουν τον ακροατή και τον ταξιδεύουν με εικόνες σε άγνωστα μέρη – έξω από την Γη μας. Εκεί, που δεν έχει πάει ακόμη κανείς. Μόνο η φαντασία μας. 

https://ison444.bandcamp.com/ 

593

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!