A PALE HORSE NAMED DEATH: “And Hell Will Follow Me”

Οι A Pale Horse Named Death, είναι η νέα μπάντα του Sal Abruscato. Εάν σας λέει κάτι το όνομα, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη των Type O Negative, ενώ από το 1993 περίπου και μετά αποτέλεσε το drummer των Life of Agony.

 Ο εν λόγω κύριος, αποφάσισε να αφήσει για λίγο τις μπακέτες, να πιάσει την κιθάρα και να σταθεί μπροστά από το μικρόφωνο. Και κρίνοντας από το αποτέλεσμα, έκανε πολύ καλά! Μαζί με τη βοήθεια των Bobby Hambel (κιθάρα- Biohazard), Matt Brown (κιθάρα- Supermassiv, Seventh Void), Johnny Kelly (drums- Type O Negative, Seventh Void) και Eric Morgan (bass) ηχογράφησε το And Hell Will Follow Me”, το οποίο είναι ένα κράμα μοντέρνου doom, με μια goth πινελιά και alternative νοοτροπία. Το δελτίο τύπου αναφέρει τους Alice In Chains και τους Type O Negative ως επιρροές και νομίζω πως αυτή τη φορά η εταιρεία έχει πέσει μέσα! Το album με κέρδισε από την πρώτη κιόλας ακρόαση, μιας και είναι εκ φύσεως αρκετά άμεσο μουσικά και δεν προσπαθεί να γίνει περίπλοκο. Αυτό δε σημαίνει φυσικά πως είναι και προβλέψιμο. Απεναντίας, κάποια τραγούδια διαφοροποιούνται αρκετά μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκεια του δίσκου, διατηρώντας βέβαια ένα βασικό ηχητικό πυρήνα. Επίσης, συναντάμε και δύο συμμετοχές! Αυτές των Keith Caputo (Life of Agony) που έχει αναλάβει κάποια δεύτερα φωνητικά και του Ulrich Krieger (Lou Reed) που κοσμεί το κομμάτι Die Alone” με το σαξόφωνό του. Τα πάντα είναι μελετημένα στο έπακρο… από συνθέσεις μέχρι ερμηνείες και από παραγωγή μέχρι εξώφυλλο. Προσοχή! Είπα “μελετημένα”, όχι καλογυαλισμένα ή κάτι τέτοιο! Έχει όση βρωμιά χρειάζεται, σωστές δώσεις μαύρου χιούμορ, οι εναλλαγές στα τραγούδια δεν κουράζουν, τα riff βαριά, αλλά όχι ασήκωτα και όλα αυτά μέσα σε ένα πολύ προσεγμένο artwork που σε προδιαθέτει! Εγγυημένα μια καλή επιλογή!

463

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.