DESTRUCTION: “Day of Reckoning”

Αν ήμουν μέλος σε ένα συγκρότημα όπως οι Destruction, θα στενοχωριόμουν ή έστω θα τα είχα πάρει άσχημα, γιατί αν και δε θα το έκανα από ζήλια αλλά μάλλον από αγανάκτηση, θα ρώταγα… “big four”;!

Γιατί όχι “big eight”, η τέλος πάντων ποιος ορίζει μετά από δισκάρες όπως τα παλιά “Eternal Devastation”, “Mad Butcher” ή έστω και από πιο νέες κυκλοφορίες, ότι οι “big” θα είναι μόνο εκείνοι οι τέσσερις και γιατί εκείνοι συγκεκριμένα; Ε, λοιπόν εμένα δε μ’ αρέσουν οι κλίκες και ποτέ δε μου άρεσαν και γι’ αυτό μπάντες όπως Overkill, Kreator, Exodus, Sepultura, Destruction (στη περίπτωση μας) και άλλες που δε θυμάμαι τώρα, νομίζω πως αξίζουν και έχουν ίσως δώσει αρκετά περισσότερα στο χώρο του thrash metal.

To “Day of Reckoning” είναι thrash, είναι metal και από το πρώτο λεπτό, καβαλάει, δένει, κατατροπώνει, αιχμαλωτίζει τα αφτιά και τη ψυχολογία μας και δεν αφήνει να πάρεις ανάσα, όσα έλεος κι αν ξεστομίσεις! Η παραγωγή είναι πολύ καλή και οι κιθάρες ξεσκίζουν τα πάντα και στα έντεκα κομμάτια του δίσκου, ο οποίος ακούγεται μονορούφι! Η μπάντα ακούγεται φρέσκια και δυνατή με τέτοια όρεξη που αφήνει νεότερες μπάντες να αναρωτιούνται τι πίνουν τούτοι οι Γερμανοί (κάνοντας με να θέλω να τους δω live) και κάνει επίσης και παλαιότερες μπάντες του είδους να ντρέπονται, που έχουν χαλαρώσει, κρυμμένοι πίσω από τα χρόνια τους! Δε ξέρω πως θα “κρίνει”, ή σε τι βαθμό θα αρέσει σε κάποιον αμιγώς thrasher το Day of Reckoning”, αλλά εγώ το ευχαριστήθηκα και με έκανε ο Schmier, να τον σεβαστώ απεριόριστα! Αν και έχω βαρεθεί να βλέπω διαβόλους και τριβόλους, το εξώφυλλο του δίσκου είναι πολύ καλό και συμπληρώνει τέλεια το Αρμαγεδωνικό concept! Big ξεbig, αυτό είναι thrash!!

431