Οι Kosheen γιορτάζουν 25 χρόνια πορείας, με δύο μεγάλες συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Kosheen (UK) live στην Ελλάδα
 

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2024 | Mylos Club | Θεσσαλονίκη

Τα εισιτήρια κοστίζουν 25 ευρώ (περιορισμένη προπώληση), 28 ευρώ (προπώληση), 30 ευρώ (ταμείο).

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2024 | Gazarte | Αθήνα

Τα εισιτήρια κοστίζουν 28 ευρώ (περιορισμένη προπώληση), 30 ευρώ (προπώληση), 33 ευρώ (ταμείο).

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.more.com/music/kosheen-live-in-greece-25years-anniversary

Hard copy εισιτήρια διαθέσιμα στο The Nephilim Metal Store (Πατρ. Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη)

Οι Kosheen, ένα από τα πιο σπουδαία βρετανικά acts ηλεκτρονικής μουσικής, πραγματοποίησαν το πρώτο τους break-through, κατά τα πρώτα κιόλας μουσικά τους βήματα, καθώς το ντεμπούτο single “Hide U”, από το πλατινένιο -επίσης ντεμπούτο- album “Resist” κέντρισε κατευθείαν τα βλέμματα κοινού και βιομηχανίας. Τα “Catch”, “Hungry” και “All In My Head” που ακολούθησαν, απλά τους εκτίναξαν, βάζοντάς τους στις ράγες μιας διαδρομής με κορυφαίες θέσεις στα βρετανικά και ευρωπαϊκά μουσικά charts και πολυάριθμες βραβεύσεις, όλα χάρη στο μοναδικό μουσικό τους μείγμα από breakbeat drum’n’bass ρυθμούς και παραδοσιακή τραγουδοποιεία, μία πλευρά του συγκροτήματος, την οποία και ενσαρκώνει η ταλαντούχα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Sian Evans. Με την Sian στην εμπροσθοφυλακή, οι Kosheen κυκλοφόρησαν 5 studio albums που τους προσέδωσαν την φήμη ενός από τις πλέον εμβληματικές μπάντες του καιρού τους.
­
Τα τελευταία χρόνια, το Βρετανικό σχήμα απείχε από τις περιοδείες. Σε αυτό το διάστημα η Sian Evans είχε τον χρόνο και την ενέργεια να καινοτομήσει στον σχεδιασμό των ζωντανών εμφανίσεών τους, τις οποίες και αντιμετώπισε από μία τελείως διαφορετική οπτική. Αγγίζοντας νέα επίπεδα πάθους και αφοσίωσης, τελειοποίησε και αναβάθμισε σε τεράστιο βαθμό τα live shows, αλλά και την μουσική του σχήματος της καρδιάς της. Άλλωστε στις ζωντανές αυτές εμφανίσεις, η ίδια είχε καταδείξει εδώ και χρόνια την ικανότητά της στο να μεταδίδει κάθε στίχο στις καρδιές των μελών του κοινού, χάρη στα άψογα φωνητικά της, την χαρισματική της γοητεία και τον απεριόριστο ενθουσιασμό της. Ως αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας, το συγκρότημα επέστρεψε στην ζωντανή ενσάρκωσή του το 2019, με headline εμφανίσεις σε αναρίθμητα βρετανικά και ευρωπαϊκά festivals και άλλα events παγκόσμιας κλάσης. Από τότε μέχρι και σήμερα, οι Kosheen πραγματοποίησαν κάποιες από τις σημαντικότερες συναυλίες τους, με ένα ανανεωμένο line-up που έδωσε νέο πάθος και δυναμισμό στις ζωντανές εκτελέσεις των τραγουδιών.
­
Το 2021 γιόρτασαν την επέτειο των 20 ετών του εμβληματικού ντεμπούτο τους, με μία μεγάλη περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η περίοδος αυτή σηματοδοτήθηκε από αυτό το τεράστιο επίτευγμα τους, αλλά και αποτέλεσε τον ακρογωνιαία λίθο της συνέχισης της ύπαρξης του συγκροτήματος. Οι κορυφαίες εμφανίσεις αυτού του χρονικού διαστήματος έγιναν δεκτές από το κοινό με τεράστιο ενθουσιασμό, καθώς η ταλαντούχα Sian Evans παρουσιάστηκε σε αυτές, πιο δυναμική παρά ποτέ, με δυσθεώρητη ποσότητα ενέργειας και την μοναδική της παρουσία, που -όπως πάντα- συμπλήρωνε με τρόπο ιδανικό την ένταση της μουσικής τους. Σε κάθε επόμενη συναυλία οι Kosheen θεμελίωναν όλο και παραπάνω την φήμη τους ως ένα από τα σπουδαιότερα live συγκροτήματα όλων των εποχών.
­
Με εναρκτήριο έτος το 2023, οι Kosheen ξεχύθηκαν και πάλι στις συναυλιακές σκηνές παγκοσμίως, για τον εορτασμό των 25 ετών ύπαρξής και πορείας τους, με μία best of setlist που πραγματικά περιέχει τα κορυφαία τραγούδια της πολυετής καριέρας και πλούσιας δισκογραφίας τους. Στα πλαίσια αυτού του συναυλιακού εορτασμού, περνούν και από την χώρα μας για δύο μεγάλες συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2025 αντίστοιχα. Μην χάσετε την ευκαιρία να γίνετε μάρτυρες δύο σπουδαίων συναυλιακών συγκυριών, με ένα ιστορικό σχήμα, στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή της μέχρι τώρα πορείας του.
15