SUNLIGHT: Ανακοινώνουν το επερχόμενο τους album “Son Of The Sun”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Αθηναίοι melodic heavy/power metallers Sunlight με υπερηφάνεια ανακοινώνουν το νέο τους άλμπουμ, το οποίο θα ονομάζεται Son Of The Sun”, του οποίου ημερομηνία κυκλοφορίας έχει οριστεί η Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024, μέσω της  Total Metal Records, μέλος της Metal Scrap Records Inc..

Εδώ έρχεται και η ηχητική μετάβαση σε ένα πιο μελωδικό heavy/power metal στυλ εν αντιθέσει με το προηγούμενο τους άλμπουμ, το My Own Truth”, οδηγώντας τους Sunlight στα Devasoundz Studios στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2019 για να ηχογραφήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους, υπό την καθοδήγηση του διάσημου παραγωγού Φώτη Μπενάρντο (NightfallRotting ChristOn Thorns I Lay) ενώ το mastering χειρίστηκε ο Γιώργος Νεραντζής (Pain Of SalvationNightrageDark Funeral). Παρά τις προκλήσεις από την πανδημία και τις αλλαγές στο line-up, το άλμπουμ ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2023. Ήρθε όμως η ώρα για τους Sunlight να λάμψουν ξανά!

Ο πληκτράς Πάνος Αναστόπουλος σχολιάζει: “Χειμώνας 2019. Περπατούσα προς ένα τοπικό μπαρ στην Ηλιούπολη για να συναντήσω τα παιδιά και να κανονίσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη των ηχογραφήσεων στο Devasoundz. Ήταν ήδη περασμένες 10 το βράδυ όταν έφτασα. Μαζευτήκαμε και περάσαμε το βράδυ μιλώντας για τις ελπίδες μας για το νέο άλμπουμ και ανταλλάσσοντας ιδέες. Αλλά, κάτι έλειπε—ο τίτλος. Μας άρεσε η ιδέα να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη «ήλιος», αφού εμφανιζόταν συχνά στους στίχους και στους τίτλους των τραγουδιών. Συμφωνήσαμε επίσης ότι το “Son Of Fire” θα ήταν το καταλληλότερο κομμάτι για το εναρκτήριο set list. Τότε, μου ήρθε ξαφνικά στο μυαλό ένας τίτλος με παιχνιδιάρικη διάθεση και ωραίο ήχο. Το “Son OThe Sun” έπεσε στο τραπέζι, προκαλώντας ενθουσιασμό και μια επιθυμία για ακόμα έναν γύρο μπύρες…”

Επιπροσθέτως, ο κιθαρίστας Μάκης Καπώνης προσθέτει: “Η σύνθεση των κομματιών ξεκινάει ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του My Own Truth. Δε θα ξεχάσω εκείνο το live στην Σόφια της Βουλγαρίας που παίξαμε για πρώτη φορά κάποιες από τις νέες συνθέσεις, που περιλαμβάνονται σήμερα στο Son Of The Sun. Ακόμα κι αν δεν είχαν πάρει την τελική τους μορφή, υπήρχε θετική ανταπόκριση από τον κόσμο και ήταν κάτι που με γέμιζε ενθουσιασμό για το νέο υλικό που θα παρουσίαζε η μπάντα στον επόμενο δίσκο.”

Σε αυτή την χρονική στιγμή, οι Μάκης Καπώνης & Πάνος Αναστόπουλος θα ήθελαν να ευχαριστήσουν και να ευχηθούν τα καλύτερα στα πρώην μέλη τους, τον τραγουδιστή Δημήτρη Γιαννακόπουλο (DeifiedexSecret Illusion), τον μπασίστα Πάνο Μουρτζίνο (Black Stone Machine) και τον drummer Δημήτρη Καπουκάκη (Fortress Under SiegeexFloating Worldsγια την όλη τους συνεισφορά στο Son Of The Sun”, κάνοντας το να ηχεί έτσι όπως αναμένεται να το απολαύσετε το προσεχές διάστημα.

Η μπάντα αποφάσισε να συνεργαστεί με τον διάσημο Βραζιλιάνο Gustavo Sazes για την δημιουργία του εξωφύλλου τους, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως FirewindSoilworkEpica ανάμεσα σε άλλους. Επιπλέον, οι Sunlight συνεργάστηκαν και με τον Shane Rice (MythosphereEx Libris), ο οποίος ανέλαβε την αναδημιουργία του λογοτύπου τους.

Το tracklist του επερχόμενου άλμπουμ είναι τα εξής:
1. Son Of Fire
2. Thoughts Of Despair (Apognosis)
3. Forever Lost
4. Mystery
5. Secret Of Silence
6. Echoes
7. Can’t Let You Go
8. Bridge Of Life
9. Sunrise

Οι Sunlight είναι:
Μιχάλης Καρασούλης / Lead & δεύτερα φωνητικά
Μάκης Καπόνης / Κιθάρες & δεύτερα φωνητικά
Πάνος Αναστόπουλος / Keyboards, Sound Design
Μάνος Καραχάλιος / Μπάσο
Ανδρέας Καλογεράς / Τύμπανα

Ακολουθήστε τους Sunlight:
Official Website
Facebook
Instagram
Spotify
YouTube
Bandcamp
Harmonia PR

61

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*