BLACK BODY RADIATION: Παρουσιάζουν το video single “Unyielding Mind”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Black Body Radiation παρουσιάζουν το videoclip του “Unyielding Mind”, τρίτου single από το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Burn the Cycle” που κυκλοφόρησε το Μάρτη του 2024.

“Να είστε ρεαλιστές, να ζητάτε το αδύνατο”. Αυτό το σύνθημα του Μάη του ’68 αποτελεί τη στιχουργική βάση του “Unyielding Mind”. 

Η αντοχή, η δύναμη της θέλησης και η ακατάπαυστη προσπάθεια να ξεπεράσουμε εμπόδια και να κατακτήσουμε υψηλότερα επίπεδα, ατομικά αλλά και συλλογικά. 

Μουσικά το κομμάτι είναι ατμοσφαιρικό και “χτίζεται” συνεχώς βασισμένο στο rhythm section, ενώ οι κιθάρες προσθέτουν σκοτεινές ηλεκτρικές μελωδίες, κλείνοντας με ένα κιθαριστικό solo.

Την πρωτότυπη ιδέα μίας χορογραφίας πάνω σε σχοινιά, βασισμένης στη μουσική του κομματιού μπορείτε να δείτε στο videoclip του:

Μερικά λόγια για το συγκρότημα:

Οι Black Body Radiation αποτελούνται από πέντε μέλη και παίζουν alternative rock /post-punk.

Δημιουργήθηκαν το 2015 στην Αθήνα, αλλά πήραν την τωρινή τους σύνθεση το 2020.  

Το καλοκαίρι του 2015, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, “Master of Yourself”, που αποτέλεσε την πρώτη προσπάθεια να αποτυπώσουν μουσικά το αποτέλεσμα των διαφορετικών επιρροών τους, που εκτείνονται από το post-hardcore και το heavy metal μέχρι το indie pop and το progressive rock. Ηχογραφήθηκε ζωντανά στο The New Fab Liquid Studio.

Έχοντας περάσει μεγάλες περιόδους παύσης λόγω εξωτερικών υποχρεώσεων και κάποιες αλλαγές, τόσο στα μέλη όσο και στα όργανα που αυτά έπαιζαν, τελικά αποφάσισαν να πειραματιστούν χρησιμοποιώντας τρεις κιθάρες, ένα εγχείρημα τόσο γενναίο όσο και απαιτητικό, το οποίο οδήγησε στο πρώτο τους άλμπουμ, “Burn the Cycle”.

Με την επίσημη πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και τη δυναμική του νέου τους ήχου, επανασυστήνονται στο κοινό.

Ο δίσκος τους “Burn the Cycle” κυκλοφόρησε το Μάρτη του 2024. Οι ηχογραφήσεις του δίσκου έγιναν στο Πλαγκτόν και στo Encore Music Studios από τον Θοδωρή Ζευκιλή, ο οποίος υπογράφει και τις μίξεις/mastering που έγιναν στα SCA Studios, καθώς και την παραγωγή από κοινού με τη μπάντα.

Τον δίσκο “Burn the Cycle” μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Black Body Radiation (BBR)
Facebook | Instagram | YouTube | Spotify | Bandcamp

35

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*