CHAIN CULT: “Harm Reduction”

ALBUM

Είδος: Post punk
Εταιρεία: La Vida es un mus
Ημ. κυκλοφορίας: 27 Σεπτεμβρίου 2024

Ένα από τα δυνατότερα ονόματα της ελληνικής underground και ανεξάρτητης σκηνής, οι Chain Cult επιστρέφουν με το νέο τους album, “Harm Reduction”.

Πολυαναμενόμενο για μένα και είναι αυτό ακριβώς που συζητήσαμε από κοντά πριν λίγους μήνες στη στήλη Μουσαφίρηδες.

Η παραγωγή έχει στρογγυλέψει λίγο σε σχέση με το “Shallow Grave” αλλά μη θεωρήσεις πως περάστηκε overlay για τη γυαλάδα, τρία χέρια.

Η underproduced προσέγγιση τους στον ήχο ήταν σήμα κατατεθέν και αν και λειάνθηκαν οι γωνιές του ήχου τους, η προσέγγιση ουσιαστικά δεν άλλαξε και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

8 ακόμη όμορφα τραγούδια από τους Chain Cult, που φαίνεται πως πραγματεύονται προσωπικά θέματα και με μια τάση για θέματα που έχουν να κάνουν με την ίδια μας την ύπαρξη, με τα οποία οι περισσότεροι από εμάς μπορούν να ταυτιστούν.
Κομμάτια σκαλωτικα σαν το “Harrowing Times” (You should choose what’s real, one thing is certain, life’s not), το “Concrete Wind” (My passion is the only thing that still keeps me awake) που δεν χορταίνω να ακούω, με τον γνωστό χαρακτηριστικό πια, ύφος των Chain Cult να είναι έτοιμος να κερδίσει και τους πιο ξενέρωτους.

Τρία τα μέλη των Chain Cult, τρία τα κεριά στο εξώφυλλο, συνδεδεμένα με αλυσίδα, που προσυπογράφω πως είναι η καλύτερη μεταφορά για το δέσιμο των τριών, όσον αφορά στα της μουσικής τουλάχιστον.

Κάποιοι σίγουρα θα βιαστούν να μιλήσουν για έλλειψη εξέλιξης. Πρώτον, να θυμίσω πως είναι το δεύτερο μόλις, ολοκληρωμένο τους album και δεύτερον νισάφι πια, 8 καλά τραγούδια δεν φτάνουν; Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε σε live και θα καταλάβετε πως οι CC έγραψαν κομμάτια που θα κάνουν κόσμο να κουνηθεί με τη γοητευτική του αγριάδα.

Το “Harm Reduction” είναι κατά τη γνώμη μου, ένα album σκληραγωγημένου post punk, μεγαλωμένου σε υγρά υπόγεια που σιγά σιγά κατακτά τον υπόλοιπο κόσμο, με τους δικούς του όμως κανόνες.

Αυτές οι αλυσίδες θα σε ελευθερώσουν…

Bandcamp: https://chaincult.bandcamp.com/

49
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2176 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*