Stoned Jesus, Fuel Eater (5/10/24) Gazarte

LIVE REPORT

Άλλο ένα Σαββατόβραδο μας βρήκε στο κέντρο της πρωτεύουσας, αυτή την φορά στο Gazarte για να παρακολουθήσουμε τους Ουκρανούς πρωτοπόρους του Stoner, Stoned Jesus.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη βραδιά στο Gazarte ήταν ένα ορόσημο για την μπάντα και όλους εμάς που βρεθήκαμε εκεί, καθώς γιόρτασαν τα 15 χρόνια από την ίδρυση της μπάντας με ένα εκρηκτικό live. Οι Ουκρανοί πρωτοπόροι του stoner rock προσέφεραν ένα ταξίδι στις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους, συνδυάζοντας κλασικές επιτυχίες με νέα ακούσματα.

Καταφθάνοντας γύρω στις 21:00, ο χώρος ήδη είχε αρχίσει να γεμίζει με το κοινό να ανυπομονεί για να ξεκινήσει το show. Μετά από αρκετή καθυστέρηση, καθώς το event έγραφε πως ξεκινάει το show στις 21:00, 21:35 θέση στην σκηνή παίρνουν οι Έλληνες Fuel Eater.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά φάνηκε πως η μπάντα μπήκε πολύ ορεξάτη, με αρκετή ενέργεια την οποία φυσικά αντιλήφθηκε το κοινό και συμμετείχε πολύ ενεργά καθ’ όλη την διάρκεια του show. Μετά από ένα γεμάτο, παραπάνω από όσο θα έπρεπε κατά την γνώμη μου, setlist διάρκειας περίπου 60 λεπτών, οι Fuel Eater αποχαιρετούν το stage του Gazarte και όλοι μας πλέον έχουμε ξεκινήσει να μετράμε αντίστροφα για την εμφάνιση των Stoned Jesus στην σκηνή.

Χωρίς πολλές καθυστερήσεις, οι Ουκρανοί θρύλοι του Stoner μπαίνουν δυναμικά με το “Bright Like The Morning” να ξεσηκώνει αμέσως το κοινό και να του δίνει μία γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Υπέροχο setlist, άκρως αντιπροσωπευτικό για τα γενέθλια της μπάντας, το οποίο περιείχε και το “Silkworm Confessions”, κομμάτι που είχαν να το παίξουν σχεδόν μία δεκαετία Live.

Με τον Igor Sydorenko να κάνει συνέχεια αστεία και να παίζει με το κοινό ακόμα και τα λίγα λεπτά που οι μουσικοί κούρδιζαν ή δροσιζόντουσαν δεν υπήρχε αμηχανία. Συνεχίζοντας το show, η μπάντα μας παίζει το “δικό μας” Thessalia όπως και επίσης το “Buried Alive by Love” των HIM ξαφνιάζοντας με καθώς σπάνια βλέπω μία τόσο δυνατή μπάντα που έχει κάνει establish το όνομά της να παίζει cover, ωστόσο η εκτέλεση ήταν εξαιρετική έχοντας τις προσωπικές πινελιές και ηχοχρώματα που χαρακτηρίζουν τους Ουκρανούς.

Άλλη μία έκπληξη που μας επιφύλασσαν οι Stoned Jesus ήταν να διασκευάσουν το refrain του “Σάββατο” του Γιώργου Μαζωνάκη (2ο πολύ πετυχημένο cameo του Γιώργου Μαζωνάκη στην Rock/Metal σκηνή μετά το επικό trailer του πριν το Live των Rammstein) το οποίο και χρησιμοποίησαν ως εισαγωγή για το γνωστότερο κομμάτι τους “I’m the Mountain” ξεσηκώνοντας το κοινό για τα καλά. Στην συνέχεια, αφού κάνανε το καθιερωμένο Encore, κλείσανε την υπέροχη βραδιά με τα “Black Woods” και “Here Come the Robots”.

Ηχοληπτικά και οι 2 μπάντες είχαν εξαιρετικό ήχο, γεγονός που βοηθήθηκε πολύ από το πολύ καλό acoustic treatment που έχει γίνει στον σχετικά καινούργιο χώρο. Δυστυχώς για άλλη μία φορά, παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις του Igor, υπήρχαν άτομα στο κοινό που δεν σεβάστηκαν ούτε τους καλλιτέχνες αλλά ούτε και τους διπλανούς τους καπνίζοντας εντός του venue ΠΑΡΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ.

Κλείνοντας, ήταν φανερό ότι οι Stoned Jesus δεν γιόρτασαν μόνο τα 15 χρόνια πορείας τους, αλλά και την ισχυρή σύνδεσή τους με το κοινό. Η ενέργεια που απελευθέρωσαν στη σκηνή αντηχούσε σε κάθε γωνιά του Gazarte, αφήνοντας τους παρευρισκόμενους με την αίσθηση ότι έγιναν μέρος ενός ιδιαίτερου μουσικού ταξιδιού. Με τον ήχο τους να παραμένει φρέσκος και δυναμικός, είναι βέβαιο πως οι Stoned Jesus έχουν ακόμη πολλά να προσφέρουν στη σκηνή του stoner rock.

Φωτογραφίες: Νίκος Φιλιππόπουλος

274
Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 43 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*