OKWAHO: Παρουσιάζουν το official lyric video για το κομμάτι “The Mermaid”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Man… This is not just a song, is a COMPLETE FILM STORY. This really needs diffusion and attention from the “inner circle”…»

Αυτό είναι ένα από τα σχόλια στο youtube για το νέο, lyric video των Okwaho για το κομμάτι The Mermaid από τον δεύτερο δίσκο τους, The Usurper Regime. Και ποιος τρόπος είναι καλύτερος για να περιγράψεις αυτό το βίντεο που, πράγματι, οι Okwaho δεν ήθελαν να είναι ένα τυπικό lyric video, αλλά το συμπλήρωμα της τραγικής, και φυσικά έντονα πολιτικής, ιστορίας του Selahattin Demirtaş* για τη Μίνα, την πεντάχρονη Σύρια που ξεκινάει το ταξίδι της προσφυγιάς για να καταλήξει γοργόνα στα νερά της Μεσογείου.

Στο δεύτερο βίντεό τους (μετά το God of Gold** από τον πρώτο, ομώνυμο δίσκο), ένιωσαν ότι οι ωμοί και ρεαλιστικοί στίχοι τού The Mermaid, μαζί με την ακραία, αλλά και ευαίσθητη, μουσική που τους συνοδεύουν, χρειάζονταν κάτι διαφορετικό στο οπτικό μέρος: Κάτι εξίσου έντονο και επικό, αλλά ταυτόχρονα λυρικό και συναισθηματικά αποστασιοποιημένο από τις σύγχρονες εικόνες των pushbacks και των πνιγμένων βρεφών στις ακτές της Μεσογείου.

Και αυτό επιτεύχθηκε με μια επιλογή από θαλασσογραφίες του 19ου αιώνα, κυρίως του Ρώσου ζωγράφου Ιβάν Αϊβαζόφσκι, οι οποίες εντάσσονται στα κινήματα του ρομαντισμού και του οριενταλισμού (το τελευταίο με έναν ελαφρώς σαρκαστικό τρόπο από μεριάς της μπάντας). Ψηφιακά επεξεργασμένα λοιπόν, τα κύματα της Μεσογείου που καταπίνουν κατατρεγμένες ψυχές, μαζί με τα υποτιθέμενα ανθρωπιστικά ιδεώδη μιας Ευρώπης που κατρακυλά στον αυταρχισμό, την ολιγαρχία και την (αυτό)καταστροφή.

Δείτε το βίντεο εδώ:

*Κούρδος πολιτικός που καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλακή από το καθεστώς Ερντογάν.

**

16

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*