INNERVERSE: Νέο Album Με Τίτλο “Awakenings”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το album “Awakenings“ είναι το ντεμπούτο album για τους Innerverse και σε καθοδηγεί σε symphonic progressive metal μονοπάτια με ethnic στιγμές!

Με 8 τραγούδια στο δυναμικό του σε μίξη και παραγωγή Bob Katsionis, βάζει πλώρη για ένα από τα πιο δυνατά ξεκινήματα στην ιστορία της Ελληνικής μουσικής σκηνής…!

BAND INFO

Οι Innerverse είναι ένα group που ιδρύθηκε από τον Λάμπρο Μάραντο. Ο Λάμπρος είναι ο κύριος μουσικός και συνθέτης στο group. Πολλές από τις συνθέσεις που εμφανίζονται στο πρώτο μας album – Awakenings, προέρχονται από μια περίοδο πολλών ετών, καθώς συνθέθηκαν από το 2010 και έπειτα. Παρόλο που τα κομμάτια ποικιλούν σε στυλ, μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ώς συμφωνικό progressive metal με ethnic στοιχεία. Ο Βασίλης Μάραντος εμφανίζεται ως ο κύριος τραγουδιστής στο κομμάτι “The Promise”, όλα τα υπόλοιπα κομμάτια είναι ορχηστρικά. Η μίξη και η παραγωγή έγινε από τον Bob Katsionis στα Sound Symmetry Studios και η αρτιστική συνεργασία διήρκησε περίπου ένα χρόνο (από το Σεπτέμβριο του 2023 ως τον Σεπτέμβριο του 2024)..

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Lust For Freedom:

Αυτή η σύνθεση ασχολείται με την έννοια της ελευθερίας τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Μια παρόρμηση για επέκταση, για να σπάσει τους δεσμούς με το κομφορμισμό, να εξελιχθεί, να υψωθεί πάνω από τα τρέχοντα προσωπικά, κοινωνικά, πολιτιστικά ζητήματα. Σε προσωπικό επίπεδο, πολλές φορές νιώθουμε ότι μας πιέζει ο περίγυρος και οι σχέσεις μας. Για να προχωρήσουμε και να γίνουμε πιο ειλικρινείς στο μονοπάτι της ζωής πρέπει να αγωνιστούμε για να ελευθερωθούμε. Το ίδιο ισχύει και σε συλλογικό επίπεδο.

Source Of Life:

Αυτή η σύνθεση είναι εμποτισμένη με το πνεύμα της ζωής. Η διάσταση μέσα μας που δεν γνωρίζει όρια και είναι συνδεδεμένη με τη ζωή και το άπειρο. Όταν βάζουμε και τα δύο μας πόδια στο ποτάμι της ζωής, νιώθουμε συγκεντρωμένοι και ενδυναμωμένοι και νικάμε όλους τους φόβους μας και πραγματοποιούμε τα όνειρά μας.

Cry Of Lucifer:

Η βασική ιδέα αυτής της σύνθεσης είναι μέσα σε μια μυθική/θρησκευτική αντίληψη. Ο μύθος του πεσμένου αγγέλου, ο Εωσφόρος, που ήταν ο άγγελος που εκδιώχθηκε από τον παράδεισο. Η κραυγή του Εωσφόρου, είναι η συνειδητοποίησή του ότι είναι καταδικασμένος στην αιωνιότητα να κυβερνά στο δικό του βασίλειο της αμαρτίας και της απελπισίας, μακριά από τη χάρη του καταδυτικού Θεού. Άψυχο, ανελέητο για πάντα.

Flight In The Dark:

Αυτή η σύνθεση είναι για την ερωτική σχέση ενός ζευγαριού. Οι ερωτικοί, μυστικιστικοί δεσμοί που δένουν τους ερωτευμένους. Ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι, βήμα βήμα, καθώς οι καρδιές τους έρχονται πιο κοντά, μοιράζονται τις ιστορίες και τα μυστικά τους και αφήνουν τον ερωτισμό τους να ανέβει στον νυχτερινό ουρανό καθώς γίνονται ένα. Στο σκοτάδι της νύχτας, ακούμε τους ψιθύρους τους, τις ελπίδες και τους φόβους τους.

Fractal Of Loss:

Αυτή η σύνθεση πραγματεύεται το θέμα της απώλειας. Απώλεια ενός εραστή ή ενός ατόμου που είναι κοντά μας. Βιώνουμε ένα φράκταλ συναισθημάτων, καθώς περνάμε από την ανάμνηση περασμένων εποχών. Είναι μια διαδικασία όπου ένα μέρος μας πεθαίνει, καθώς πρέπει να εξελιχθούμε περαιτέρω. Μια σπείρα συναισθημάτων οδηγεί στο δικό μας σκοτάδι και φως, καθώς αναγνωρίζουμε μέσα μας όλα τα γλυκά και τα πικρά που μοιραστήκαμε με την απώλεια μας.

The Promise:

Το The Promise αφορά την υπόσχεση που δίνει ένας άντρας στην αγαπημένη του, ότι θα φροντίσει τον εαυτό του όταν δεν θα είναι πια μαζί.

Ishtar:

Η Inanna[a] είναι η αρχαία μεσοποταμία θεά του έρωτα, του πολέμου και της γονιμότητας. Συνδέεται επίσης με τον αισθησιασμό, την τεκνοποίηση, τον θεϊκό νόμο και την πολιτική δύναμη. Αρχικά λατρευόταν στο Σουμέρ, ήταν γνωστή από την Ακκαδική Αυτοκρατορία, τους Βαβυλώνιους και τους Ασσύριους ως Ishtar[b] (και περιστασιακά το λογόγραμμα 𒌋𒁯). Ο πρωταρχικός της τίτλος είναι «η Βασίλισσα του Ουρανού».
Ήταν η προστάτιδα θεά του ναού Eanna στην πόλη Uruk, το πρώτο κύριο κέντρο λατρείας της. Στο αρχαϊκό Ουρούκ λατρεύτηκε με τρεις μορφές: πρωινή Ινάννα (Inana-UD/hud), βραδινή Ινάννα (Inanna sig) και πριγκιπική Ινάννα (Inanna NUN), οι δύο πρώτες αντανακλούν τις φάσεις του σχετικού πλανήτη της Αφροδίτης. Τα πιο σημαντικά σύμβολά της περιλαμβάνουν το λιοντάρι και το οκτάκτινο αστέρι. Ο σύζυγός της είναι ο θεός Dumuzid (αργότερα γνωστός ως Tammuz) και ο sukkal (συνοδός) της είναι η θεά Ninshubur, που αργότερα συγχωνεύτηκε με τις αρσενικές θεότητες Ilabrat και Papsukkal.

Radical Revolution:

Αυτό είναι ένα συμφωνικό κομμάτι της όπερας από τους Innerverse, με avant garde metal στοιχεία…Το κύριο θέμα πίσω από το τραγούδι είναι να οπτικοποιήσει σε μια ενορχήστρωση την υπέρβαση μεταξύ της ηλικίας του Ιχθύς στην Εποχή του Υδροχόου… αυτή η μετάβαση συνδυάζει στοιχεία από το παρόν και το παρελθόν (έθνος, μύθος, λαογραφία) για να αντιπροσωπεύσουν αυτόν τον μεγάλο κύκλο των ουρανών…Αυτή η υπέρβαση σχετίζεται πνευματικά με την αφύπνιση και την εξέλιξη της συνείδησης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Αυτή η αφύπνιση σε ένα κοινωνικό πλαίσιο συχνά συμβαίνει ριζικά και εμφανίζεται ως η σύγκρουση μεταξύ παλαιών και νέων κοσμοθεωριών και ιδανικών που ακμάζουν και παρακμάζουν.
Στην επερχόμενη Εποχή του Υδροχόου, η πνευματικότητα γίνεται πιο ανθρωπιστική στη φύση, περισσότερο μέρος της ανθρώπινης συλλογικότητας, λιγότερο μοναστική, σεχταριστική και μέρος ιερών ομάδων. Η μουσική δανείζεται στοιχεία από την όπερα, συμφωνικό prog metal και rock, ethnic υφές καθώς και κάποια στοιχεία jazz / ambient. Όπως παραπάνω έτσι και παρακάτω…

Το “Awakenings” των Innerverse μόλις κυκλοφόρησε και μπορείτε να το βρείτε 

σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες!

Βρείτε Το Στο Distrokid

https://distrokid.com/hyperfollow/innerverse1/awakenings

Βρείτε Το Στο YouTube

Βρείτε Το Στο Spotify

Βρείτε Το Στο Apple Music

Βρείτε Το Στο Amazon Music

Βρείτε Το Στο BandCamp

https://innerverse1.bandcamp.com/album/awakenings-2

OFFICIAL LINKS

https://www.facebook.com/profile.php?id=100040906124074

https://www.facebook.com/lampros.marantos

15

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*