ZEKE: “Snake eyes” 7”

7-INCH

Είδος: Hardcore punk/ Heavy rock ‘n’ roll
Εταιρεία: Hound Gawd! Records
Ημ. κυκλοφορίας: 4 Οκτωβρίου 2024

Δεν συνηθίζω να γράφω για 5-λεπτα δισκογραφήματα, αλλά οι Zeke είναι μια εξαίρεση που το αξίζει.
Οι Αμερικανοί εδώ και δεκαετίες, κροσοβερίζουν το hardcore punk με βαρύ κιθαριστικό r’n’r που δημιουργεί έκρυθμες καταστάσεις σε συναυλιακά pits (όσοι ήσαντε το 2018 στο Temple το γνωρίζετε).

6 χρόνια από το “Hellbender” και δεύτερο 7ιντσο μετά το “Ride Hard Ride Free” του 2023, το “Snake Eyes” έρχεται για να κρατήσει τη σχέση μας ζωντανή. Θα πει κανείς εμπιστεύεσαι τα μάτια ενός φιδιού; Συνήθως όχι, αλλά το δάγκωμα που θα σου επιφέρει τούτο δω, θα είναι παράσημο.

Δυο κομμάτια άκρατης μοτορχεντίλας, ό, τι πρέπει για να ακούσεις πριν καβαλήσεις τις chopper του εξωφύλλου. Σκληρή παραγωγή, παραδοσιακής punk φιλοσοφίας, ταιριαστή στη βουτηγμένη στο bourbon, φωνή του Blind Marky.

Το ομώνυμο είναι κλασικό δείγμα μοτορχεντικής κληρονομιάς και θα έκανε τον συγχωρεμένο θείο Lemmy περήφανο με την όμορφη γκρούβα του, που συναντάμε συχνά και σε δουλειές των Supersuckers, ενώ το “The Knife” θυμίζει πόσο πολύ μπορούν οι Zeke να ανεβάζουν την ταχύτητα, προσφέροντας ένα κομμάτι για να πάθεις διάστρεμμα χορεύοντας κυκλικά.

Εν κατακλείδι, έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη απαραίτητο δισκίο για εκείνους που θέλουν να τα έχουν όλα, αλλά και για εκείνους που θέλουν από κάπου να ξεκινήσουν.

Μακάρι να είναι προπομπός για κάτι περισσότερο, διότι δέκα ακόμη τέτοια, χτίζουν αριστούργημα.

Πείτε τους Ζηκ (έτσι είναι το σωστό), πείτε τους Ζέκε, οι άνθρωποι ξέρουν να παίζουν γρήγορα και σωστά το ροκενρόλ, βρε παιδί μου.

Official Site: https://zekeyou.com/
Facebook: https://www.facebook.com/ZekeBand/
Instagram: https://www.instagram.com/zekeband/

11
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2180 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.