KANT: “Paranoia Pilgrimage”

REVIEW

Είδος: Heavy Psych Rock
Δισκογραφική: Sound of Liberation
Ημ. Κυκλοφορίας: 27 Σεπτεμβρίου 2024

Αν έχεις σκοπό να με προσφωνήσεις ως C@nt, τότε να το πεις όπως γράφεται το όνομα των Γερμανών Kant για να το γουστάρω κιόλας και να μην παρεξηγηθώ. Αν ακόμα και στην περίπτωση του Bruce (του Dickinson μωρέ) μας αποκαλούσε ως Greek Kants, δεν θα άνοιγε ρουθούνι, αλλά που να το(υς) ξέρει ο καψερός.

Οι Kant λοιπόν είναι από τις περιπτώσεις συγκροτημάτων που διαβάζεις την προέλευση τους, συγκεκριμένα από το Aschaffenburg, και σε συνδυασμό με τα μικρά γράμματα που διαβάζεις για το ποιον τους τρέχεις να ανατρέξεις στον ιστότοπο για να αντλήσεις περαιτέρω πληροφορίες.
Και όλα αυτά γίνονται χωρίς ακόμα απαραίτητα να έχεις ακούσει νότα από το δίσκο, γιατί εκεί είναι πιο απλά και κατανοητά τα πράγματα διά της ακοής με τις νότες να είναι λαλίστατες και περιγραφικές.

Το Aschaffenburg για να ολοκληρώσω την προηγούμενη σκέψη μου περί γεωγραφίας βρίσκεται στο κρατίδιο της Βαυαρίας, σε ένα μέρος με δάση με βαρύ χειμώνα και υγρασία. Σε ένα από αυτά τα δάση και μέσα σε ένα μικρό στούντιο, a cabin in the wood ένα πράγμα, ηχογραφήθηκε το “Paranoia Pilgrimage”, με τον ήχο να παραμένει συγγενείς με την δεκαετία των 70s όσον αφορά τον τρόπο σύνθεσης και δημιουργίας, παρά τη μικρή διαφοροποίηση σε σχέση με τον πρώτο δίσκο.
Το πρώτο μπάσιμο της κιθάρας στο εναρκτήριο “The Great Serpent” έφερε θύμησες από τους The Heads και τον δίσκο “Relaxing With…”, όμως γρήγορα αποκαταστάθηκε η τάξη και ο συνδυασμός φωνητικής ερμηνείας και μουσικής γέννησε σκιαχτικές ατμόσφαιρες με το ομώνυμο των Black Sabbath να παίρνει τα ηνία.

Οι ηχητικές μαγγανείες και οι μουσικές δοξασίες των Witchcraft, όπως και οι μελωδίες των Graveyard, έπιασαν τόπο και έσπειραν συγκροτήματα που συνεχίζουν το έργο τους και που μας κάνουν να μην τους αναζητάμε τόσο. Τώρα βέβαια που το ξανά σκέφτομαι ίσως τους αναζητάμε ακόμα περισσότερο αλλά δεν είναι της παρούσης να το συζητήσουμε.
Πάντως οι Γερμανοί δεν λειτουργούν ως κάτι γενόσημο και η μουσική τους έχει ταυτότητα και δεν είναι προϊόν αντιγραφής με το γνήσιο συγκρότημα αναφοράς.

Το κουαρτέτο έχει αποκτήσει συμβιωτικές σχέσεις μεταξύ του και τα όργανα τους μιλάνε την ίδια γλώσσα παρά τη διαφορετικότητα του καθενός και μας οδηγούν μέσα από ένα NWOBHM υπόβαθρο στο προσκήνιο ενός Heavy Rock και Doom Metal (και αντιστρόφως) μουσικού πλαισίου με ορισμένες ψυχεδελικές απολήξεις.

Η μπάντα τιμάει την εντοπιότητα της και τους συμπατριώτες τους Kadavar και Wedge, όμως δείχνει και μία τάση να παινέψει και το δικό μας σπίτι και συγκεκριμένα με αναφορές στους The Steams και Purple Overdose.

Το “Paranoia Pilgrimage” είναι η ατραπός για να μεταφερθεί ο ακροατής σε ένα μυστικιστικό κόσμο, γεμάτο αποκρυφισμό, λαϊκές μυθοπλασίες, προφητείες, και μυστικιστικά όντα που ζωντανεύουν μέσα από την ίδια τη μουσική.

Facebook: https://www.facebook.com/kantbandofficial
Bandcamp: https://kantmusic.bandcamp.com

64
Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 332 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*