NÜRNBERG

INTERVIEW

Λίγες μέρες πριν από την εμφάνισή τους στην Death Disco (FB EVENT), είπαμε δυο λόγια (μπορεί και τρία) με τους Λευκορώσους Nurnberg, που έρχονται να μας δώσουν άφθονη από την γκοθοποστπανκ ενέργειά τους και να μας αποδείξουν πως δεν είναι απλώς άλλη μια revival band, αλλά κάτι ξεχωριστό. Ο Yury και ο Aleh, το duo δηλαδή που απαρτίζει τους Nurnberg μας τα παν ωραία και μας κίνησαν το ενδιαφέρον, και ας μην ήξεραν τον Μαξίμ τον Τσιγκάλκο.

Kαλησπέρα από την Αθήνα και το Rockway.gr, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Σας ανακάλυψα πρόσφατα, και από την πρώτη εντύπωση ήταν πραγματικά εξαιρετική. Πως θα περιγράφατε τους Nurnberg σε κάποιον που πιθανώς να μην σας ξέρει;
Γειά σου Rockway.gr, χαρήκαμε για την γνωριμία! Ενέργεια και χορός με έμφαση κάθε μορφή αγάπης!

Υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία πισω από το όνομά σας; Ήταν μια γρήγορη απόφαση ή “κρύβεται” πίσω της κάτι μεγαλύτερο;
Η ιστορία του ονόματος συνδέεται με το ότι ο παππούς μου κάποτε δούλευε στο εργοστάσιο της MAN (επαγγελματικά οχήματα, φορτηγά κοκ) στην Νυρεμβέργη, οπότε πάντα ένιωθα κοντά σε αυτήν την πόλη. Επίσης μας φάνηκε πως το συγκεκριμένο όνομα ταίριαζε με την αισθητική της μουσικής μας. Παρεπιμπτόντως, πέρσι επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά την συγκεκριμένη πόλη και παίξαμε και live (Yury)

Το γεγονός ότι τραγουδάτε στην μητρική σας γλώσσα είναι κάποιας μορφής δήλωση; Επίσης, τι σας εμπνέει στιχουργικά;
Δεν υπήρχε κάποια πολύπλοκη σκέψη για την επιλογή της γλώσσας. Ήταν εσωτερική μας ανάγκη να εκφραστούμε στην γλώσσα μας, μας βγήκε οργανικά. Οσον αφορά το στιχουργικό κομμάτι, η έμπνευσή μας αντλείται από την ίδια την ζωή και τα συναισθηματικά σκαμπανευάσματα που προκαλεί η αγάπη, ο έρωτας. Παρ’όλα αυτά δεν αναφέρονται όλα μας τα τραγούδια στην αγάπη, αλλά και στην θέση μας σε αυτόν τον κόσμο, το να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, και πολλές φορές είναι απλώς ο αντικατοπτρισμός των ενδότερων συναισθημάτων μας.

Με το που είδα ότι είστε από την Λευκορωσία, ένα πράγμα ήρθε στο μυαλό μου (σημ. και άλλο ένα, αλλά για διάφορους λόγους μάλλον δεν ήταν εύκολο να απαντηθεί). Είμαι μεγάλος φαν του Championship Manager, ενός πολύ δημοφιλούς video game. Στην 01/02 έκδοσή του, που εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ δημοφιλής, ένας Λευκορώσος ποδοσφαιριστής ονόματι Maxim Tsigalko έγινε καλτ είδωλο μέσω του παιχνιδιού αυτού, καθώς σκοράρει μυθικό αριθμό γκολ κάθε φορά. Εσείς είστε φαν του ποδοσφαίρου; Τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή τον ξέρετε;
Γενικά δεν μας ενδιαφέρει και πολύ το ποδόσφαιρο, κι έτσι δυστυχώς δεν ξέρουμε την ιστορία του ποδοσφαιριστή που ανέφερες. Κατά καιρούς θα δούμε μεγάλα τουρνουά όπως το παγκόσμιο κύπελο και κάποια συγκεκριμένα ματς, αλλά συνολικά το ποδόσφαιρο μας είναι ψιλοαδιάφορο.

Είστε ενεργοί εδώ και μια δεκαετία, κάνοντας περιοδείες σε Ευρώπη και Νότια Αμερική. Απολαμβάνετε την διαδικασία του τουρ, ή προτιμάτε τις ώρες στο στούντιο;
Ναι, καταφέραμε να κάνουμε αρκετά τουρ, ειδικά τον τευλευταίο χρόνο. Μπορείς να προσθέσεις και την Κίνα στις περιοχές που ήδη ανέφερες. Είναι όμως δύσκολο να συγκρίνουμε την ζωή στον δρόμο με τις ώρες του στούντιο, γιατί είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, και αμφότερα μας δίνουν άλλης μορφής ικανοποίηση. Δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς κάποιο απ’ αυτά.

Χτυπάει το τηλέφωνο και τρεις από τις αγαπημένες σας μπάντες θέλουν να σας πάρουν μαζί τους για περιοδεία. Ποιες μπάντες είναι αυτές, και ποιον από τους τρεις θα επιλέγατε;
Λογικά θα ήταν οι Kino, οι Cure και οι Smiths… Αλλά μετά κάποιος θα μας τσιμπούσε και θα ξυπνάγαμε στο κρεβάτι μας (γέλια).

Η Post-punk ξαναζεί ένδοξες μέρες. Θεωρείτε τους εαυτούς σας μέρος αυτής της αναβίωσης; Θα μπορούσατε επίσης να μας προτείνετε κάποια μπάντα που πιθανώς να μην έχουμε ακούσε, αλλά θα έπρεπε οπωσδήποτε να το κάνουμε;
Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας μέρος του revival αυτού του είδους. Ίσως να είναι εμφανής η επιρροή από αυτήν την εποχή, αλλά αν ψάξεις βαθύτερα φαίνεται πως η μουσική μας είναι πιο αυθεντική και ανεξάρτητη. Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, η πρώτη μπάντα που μου έρχεται είναι οι Λευκορώσοι Re1ikt. To άλμπουμ τους “Healing Herbs” είναι τρομακτικά υποτιμημένο. (Aleh)

Είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφτείτε την Ελλάδα; Τι είναι αυτό για το οποίο ανυπομονείτε περισσότερο;
Εγώ έχω έρθει στην Κρήτη παλιότερα ως τουρίστας (Aleh)
Αλλά για μένα θα είναι η πρώτη φορά. (Yury)
Aρχικά θα θέλαμε να ζεστάνουμε λίγο το κοκαλάκι μας μετά το κρύο της Βόρειας Ευρώπης (γέλια). Σοβαρά όμως, ελπίζουμε να προλάβουμε να απολαύσουμε τo μεγαλείο της ελληνικής αρχιτεκτονικής, παρ’ ότι ο χρόνος μας θα είναι περιορισμένος.

Σας ευχαριστώ και πάλι, ανυπομονούμε να σας δούμε στην σκηνή της Death Disco στις 25 του Σεπτέμβρη. Την τελευταία λέξη θα την πείτε εσείς, απεθυνόμενοι στο ελληνικό κοινό! Cheers!
Θα είναι τιμή μας να παίξουμε στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, με μια τόσο πλούσια ιστορία και φανταστική παράδοση στον πολιτισμό. Θέλουμε πραγματικά να γεμίσουμε τους εαυτούς μας με αυτό το πνεύμα και να μεταφέρουμε στον κόσμο και την δικιά μας ενέργεια!
Τα λέμε από κοντά!

197
Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 100 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*