LUNA SOL: “Vita Mors”

ALBUM

Είδος: Stoner/Blues Rock
Δισκογραφική: Ripple Music
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Σεπτεμβρίου 2024

Η καλλιτεχνική χειμέρια νάρκη του David Angstrom τελείωσε και αφού βγήκε από το λαγούμι του έπειτα από μία μακρά και ξεκούραστη αγρανάπαυση ξεκίνησε μια αλυσιδωτή αντίδραση νέων κυκλοφοριών με φρέσκιες ιδέες.

Αφενός οι Hermano στις 4 Οκτώβρη θα κυκλοφορήσουν το καινούριο τους δίσκο “When The Moon Was High…”, κάτι που θα μας απασχολήσει σε επόμενη παρουσίαση, και αφετέρου στο παρόν κείμενο οι Luna Sol θα μας κρατήσουν παρέα με την επίσης νέα τους δισκογραφική δουλειά.

Η Ripple Music έχει βαλθεί να μας τρελάνει και φέρνει στο προσκήνιο τους Stoner/Doom ήρωες των εφηβικών μας χρόνων γενικότερα με αρκετές νέες κυκλοφορίες (όπως εδώ καλή ώρα) αναγεννώντας τα ιδιώματα από τις στάχτες και την σκόνης τους, δίνοντας τους καλλιτεχνική ζωή και υπόσταση ξανά.

Η τριπλέτα των David Angstrom, Zeth Pedulla και Doug Tackett πήρε σειρά και αυτή τη φορά ισορροπεί κάπου ανάμεσα στο Desert Rock και το Blues και βρίσκει τη κατάλληλη θέση για να μας αποκαλύψει το Blues infused Desert Rock ηχητικό της “αμάγαλμα”, μόνο που αντί για υδράργυρο και λοιπά στοιχεία περιλαμβάνει μία southern ατμόσφαιρα, riffs, grooviness και jamming περιπτύξεις μεταξύ των τριών τους.
Ο Angstrom απομακρύνεται, όχι όμως παρά πολύ, από τον αμιγώς desert ήχο που μας έχει συνηθίσει με τους Hermano και Supafuzz κατά κύριο λόγο, χωρίς να απαρνείται κάτι από το ένδοξο Stoner παρελθόν του, καθώς διατηρεί τη ριφολογία που τον χαρακτηρίζει, αλλάζοντας κούρδισμα και προσαρμόζοντας την στη νέα ηχητική κατεύθυνση που ακολουθεί εδώ.

Με φολκλορική διάθεση βαθειά ριζωμένη στην καταγωγή του από το Kentucky, εμπνευσμένος και απελευθερωμένος από το ορεινό του καταφύγιο μέσα στα Βραχώδη όρη συνθέτει Blues μουσική υπό μία “muddy and soulfire” ταμπέλα με το Fuzz και το Stoner στοιχείο να είναι παρόν σε ελεγχόμενη ποσόστωση.

Το ταξιδιωτικό πακέτο του “Vita Mors”, με το εξώφυλλο βγαλμένο από το περιοδικό Vogue, περιλαμβάνει δεκατρία (συν δύο filler )Heavy Blues κομμάτια με sunbaked riffs και acid solos, ξεκάθαρα προσωπικούς και προβληματισμένους στίχους δημιουργώντας μία ένταση και ανησυχία με την οποία όλοι μπορούμε να συσχετιστούμε με ενσυναίσθηση.

Η αρχή του ταξιδιού μετά επιστροφής συντελείται από την έρημο της Καλιφόρνια, με ενδιάμεσους σταθμούς τα βραχώδη και Απαλάχια όρη υπό την συνοδεία καπνικών προϊόντων και φθηνού bourbon για την παρέα.

Οι Luna Sol μπαίνουν στα χωράφια των Clutch, Rival Sons, Scorpions Child, Jack White και των Άγγλων Firebird, όμως με την ίδια ευκολία και άνεση που εισέρχονται, εξέρχονται και επιστρέφουν στα πάτρια Master of Reality και Hermano εδάφη με συνθέσεις όπως το “ Low n Easy” που ηχεί σαν σύμπραξη τους μαζί με το Brant Bjork και τον αδικοχαμένο Mark Lanegan ένα πράγμα.

Στο νέο δίσκο ο Angstrom επέκτεινε το καλλιτεχνικό του όραμα και διαμόρφωσε τον ήχο του σύμφωνα με τις ανάγκες του, με τα riffs να ρέουν, τις μελωδίες να γίνονται τεράστιες και την διασκέδαση να συνεχίζεται…αφήνοντας ανοιχτή πρόσκληση για όσους θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτή τη γιορτή..!!!

Facebook: https://www.facebook.com/lunasolusa
Bandcamp: https://ripplemusic.bandcamp.com/album/vita-mors

172
Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 331 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*