HEAVENBLACK: “Blindfolded”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Εταιρεία: Sleaszy Rider Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 9 Αυγούστου 2024

Οι Heavenblack, ένα όνομα που ξεκίνησε να χτίζεται στην Αθήνα το 2014, έρχονται τώρα να μας παρουσιάσουν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ, το “Blindfolded”. Μετά από μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις που τους καθιέρωσαν στην εγχώρια σκηνή και ένα πολλά υποσχόμενο EP, το συγκρότημα είναι έτοιμο να αποδείξει ότι η ελληνική heavy metal σκηνή έχει ακόμα πολλά να προσφέρει. Και το καταφέρνουν περίφημα.

Οι Heavenblack δεν είναι καινούργιοι στο παιχνίδι. Από τη συμμετοχή τους στο GBOB το 2015 μέχρι το άνοιγμα της συναυλίας των Praying Mantis το 2019, το συγκρότημα έχει δείξει ότι έχει το πάθος και την αφοσίωση που απαιτείται για να πετύχει. Το “Blindfolded” είναι η κορύφωση αυτής της αφοσίωσης, ένα άλμπουμ που καταγράφει την εξέλιξη του συγκροτήματος και την ωριμότητα του ήχου τους. Το “Blindfolded” είναι ένας δίσκος που συνδυάζει με μαεστρία κλασικά heavy metal στοιχεία με μοντέρνες πινελιές, δημιουργώντας ένα ηχητικό τοπίο που θα ικανοποιήσει τόσο τους λάτρεις του κλασικού ήχου όσο και αυτούς που αναζητούν κάτι πιο φρέσκο. Οι δυνατές κιθάρες του Γιάννη Πατακάκη, σε συνδυασμό με τα επικά ρεφρέν και την εκρηκτική φωνή του Μάριου Κουρούπη, δημιουργούν ένα ηχητικό τσουνάμι που σε παρασύρει. Οι μοντέρνες ενορχηστρωτικές ιδέες και η προσεγμένη παραγωγή του Διονύση Κλάδη δίνουν στο άλμπουμ μια φρεσκάδα και ένα βάθος που το κάνει να ξεχωρίζει από την πλειονότητα των κυκλοφοριών του είδους.

Από το εναρκτήριο “Hell Denied” με την ατμοσφαιρική του εισαγωγή και την εκρηκτική του συνέχεια, μέχρι το ομώνυμο “Blindfolded” που κλείνει το άλμπουμ με ένα επικό φινάλε, κάθε τραγούδι είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Το “My Insane” με το πιασάρικο ρεφρέν του και το εκπληκτικό του βίντεο κλιπ είναι σίγουρα ένα από τα highlights, ενώ το επικό “The Dominant” και το ατμοσφαιρικό “Orphan” αποδεικνύουν ότι οι Heavenblack μπορούν να χειριστούν με άνεση τόσο τις πιο δυναμικές όσο και τις πιο μελωδικές στιγμές. Το “Clowns” με το κοινωνικό του σχόλιο προσθέτει μια ακόμα διάσταση στο άλμπουμ, αποδεικνύοντας ότι το συγκρότημα έχει κάτι να πει πέρα από την απλή ψυχαγωγία.

Οι Heavenblack είναι ένα συγκρότημα που αξίζει την προσοχή μας, και το “Blindfolded” ένα άλμπουμ που με έκανε να νιώσω για ακόμα μια φορά περήφανος για την Ελληνική metal σκηνή και να ανυπομονώ σίγουρα για το παρακάτω.

Facebook: https://www.facebook.com/heavenblack.band
Instagram: https://www.instagram.com/heavenblack_band/

82
Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 52 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*