FLOTSAM AND JETSAM: “I Am The Weapon”

ALBUM

Είδος: Thrash/Speed Metal
Εταιρεία: AFM Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Σεπτεμβρίου 2024

Σφυρηλατημένοι στη φωτιά της thrash metal σκηνής από το μακρινό 1982, οι Flotsam and Jetsam δεν είναι απλά ένα ακόμη συγκρότημα. Με το θρυλικό τους ντεμπούτο “Doomsday for the Receiver” το 1986, χάραξαν το όνομά τους στην ιστορία του heavy metal, και από τότε δεν σταμάτησαν να περιοδεύουν και να δημιουργούν μουσική που ξεσηκώνει.Σε μια εποχή που η μουσική αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, οι Flotsam and Jetsam αποδεικνύουν ότι η πραγματική δύναμη του metal δεν έχει ηλικία. Με το νέο τους άλμπουμ “I Am the Weapon”, το συγκρότημα από την Αριζόνα δείχνει ότι όχι μόνο δεν έχει χάσει τη φλόγα του μετά από σχεδόν 40 χρόνια, αλλά βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Από το πρώτο κιόλας κομμάτι, το “A New Kind of Hero”, καταλαβαίνεις ότι κάτι ξεχωριστό συμβαίνει. Είναι μελωδικό, αλλά ταυτόχρονα βαρύ και συνθλίβει με την ενέργειά του. Ο Ken Mary στα τύμπανα δίνει ρεσιτάλ, ενώ τα riffs των Michael Gilbert και Steve Conley είναι απλά εκρηκτικά. Το “Primal” είναι ένα κολλητικό thrash anthem, ενώ το ομώνυμο κομμάτι διώχνει κάθε αμφιβολία από τα αυτιά μας.Το “Burned My Bridges” σχολιάζει την πολιτική πόλωση με καυστικό τρόπο, ενώ το “The Head Of The Snake” είναι ένα ακόμη thrash διαμάντι που θα σας κάνει να headbangάρετε ασταμάτητα. Το “Beneath The Shadows” είναι μια ευχάριστη έκπληξη, με ένα bluesy, southern groove που δίνει μια διαφορετική νότα στο άλμπουμ. Και για το τέλος, το επικό “Black Wings” είναι η απόδειξη ότι οι Flotsam and Jetsam μπορούν να συνδυάσουν τη δύναμη του thrash με την μελωδία του power metal με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Erik AK Knutson, ο frontman της μπάντας, είναι ενθουσιασμένος με το νέο τους δημιούργημα. Αναφέρει ότι αφιέρωσαν χρόνο για να βρουν τις ιδανικές συνθέσεις, ξεσκαρτάροντας ένα σωρό ιδέες μέχρι να καταλήξουν στα κομμάτια που θα αποτελούσαν το άλμπουμ. Ο κιθαρίστας Steve Conley παραδέχεται ότι υπήρχε μια αγωνία να ξεπεράσουν τα προηγούμενα επιτυχημένα τους άλμπουμ, αλλά είναι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα είναι “εκπληκτικό και μερικές φορές ασυνήθιστο”.Η παραγωγή του άλμπουμ είναι εξαιρετική, ο ήχος είναι μοντέρνος χωρίς να χάνει την αμεσότητα του thrash. Ο Eric “AK” Knutson αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές του είδους, εναλλάσσοντας με άνεση μεταξύ μελωδικών και επιθετικών φωνητικών.

Με το “I Am the Weapon”, οι Flotsam and Jetsam θέτουν τον πήχη ψηλά για τους ίδιους και για ολόκληρη τη thrash metal σκηνή. Είναι ένα άλμπουμ που μας υπενθυμίζει ότι το πραγματικό metal δεν έχει ηλικία. Οι Flotsam and Jetsam είναι εδώ, πιο δυνατοί από ποτέ, και αυτό το άλμπουμ είναι η απόδειξη.

Website: https://www.flotstildeath.com/
Facebook: https://www.facebook.com/flotsamandjetsam.official/
Instagram: https://www.instagram.com/flotsamandjetsamofficial

106
Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 52 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*