NAILS: “Every Beach Burning”

ALBUM

Είδος: Grindcore
Εταιρεία: Nuclear Blast
Ημ. κυκλοφορίας: 30 Αυγούστου 2024

Έχεις 17 λεπτά για να σου μιλήσω για το grind core;
Εκείνου που δεν με κριντζάρει με την ανάγκη του να σοκάρει σώνει και καλά.
Εκείνου που έχει ρίζες στους πατεράδες του είδους Napalm Death και έχει ξεκάθαρες hardcore επιρροές που δίνουν φοβερό ρυθμό.

Οι Nails δεν είναι τίποτα τυχαίοι και δεν χρειάζονται πάνω από 3 λεπτά για να σου αποδείξουν πως πρέπει να δώσεις την προσοχή σου στο νέο τους εγχείρημα και ναι, για εμάς τους φίλους του hardcore punk, 17 λεπτά είναι full album. Άλλωστε, μέσα σε αυτά χωράμε 10 κομμάτια (άλλοτε και περισσότερα).

Τέταρτο ολοκληρωμένο (μην ακούσω κιχ) album για τους Καλιφορνέζους, που δεν στηρίζονται μόνο στη δυναμική που δίνουν οι υψηλές ταχύτητες, αλλά προσφέρουν και καλής ποιότητας mid tempo και breakdowns, απλά για να ενισχύσουν κάποια επικείμενη κλωτσοπατινάδα σε κάποιο pit που θα γλιστράει από μπίρα και ιδρώτα.

Το εξώφυλλο φαίνεται αισθητικά, ως συνέχεια του “You Will Never Be One of Us”, κάτι το οποίο ισχύει και μουσικά, αφού οι Nails κρατάνε σφιχτά τη βιαιότητα του ήχου τους, με γνώμονα τη hardcore ρυθμικότητα, περνώντας με επιτυχία από τα χωράφια του sludge στο “No more rivers to cross” που είναι και το μεγαλύτερο τραγούδι σε διάρκεια στο “Every Beach Burning”.

Μπορεί να μη φτουράει για κάποιους ένα δεκαεπτάλεπτο, αλλά εγώ χωρίς δισταγμό πατάω το κουμπί της επανάληψης και κουνάω σε ποικίλους ρυθμούς τον γερασμένο μου πλέον, σβέρκο. Ίσως σπάσουν κάποια άλατα και νιώσω καλύτερα. Ίσως όμως, παρασυρθώ και κυκλοφορώ για λίγο καιρό με νάρθηκα. Ίσως πάλι, Nails να μαζεύω για το φέρετρο.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/NAILSoxnard
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/nailstyranny/
LINKTREE: https://linktr.ee/nailstyranny

91
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2161 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*