ΑΓΟΡΙΑSTONILIO: “Stress”

ALBUM

Είδος: Rock/Metal/Punk
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. κυκλοφορίας: 19 Ιουνίου 2024

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή τη φορά η δουλειά μας θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Θα εκτιμούσαμε τη γνώμη σας και ένα πιθανό review θα ήταν πολύτιμο για εμάς.”

H αλήθεια είναι πως σπανίως φιλοξενούμε ελληνόφωνες προσπάθειες, αλλά υπάρχουν εκείνες που μας αναγκάζουν να κάνουμε την εξαίρεση. Δεν είναι όμως περίεργο, που ως τώρα δεν έχει υπάρξει στο rockway.gr κάποιο άρθρο για τα αγόριαstonilio. Το παραπάνω quote βρέθηκε σε μήνυμα που βρισκόταν στα ανεπιθύμητα που κάπου κάπου ελέγχω. Μάλλον εκεί θα βρέθηκαν και τα προηγούμενα μηνύματα τους, αλλά ελπίζω τώρα ο γούγλης να θεωρήσει πως τα παιδιά αυτά δεν είναι spam.

Τι μουσική παίζουν λοιπόν τα αγόριαstonilio;
Έξυπνη, θα απαντήσω. Μιξάρουν με άνεση πολλές μεταλλικές τάσεις, περνώντας από πολλά alternative μέρη και όλα αυτά ποτισμένα σε μια όμορφη punk στάση.

Μια μοναδική μορφή του σύγχρονου ελληνικού πενταγράμμου που ακούει στο όνομα Socos, βρίσκεται πίσω από τα αγόρια αυτά, με μερικούς από τους στενούς του συνεργάτες στο πλάι του, προεξεχόντος του Μαρίνου Τζιάρου που έχει αναλάβει τα φωνητικά, ενώ στα τύμπανα κάθεται ο Ντίνος Ξαρχάκος, των “ψυχασθενών” Zakula και στο μπάσο ο Κυριάκος Βοργιάς.

Ας αρχίσουμε με τους στίχους, που είναι ό,τι σημαντικότερο λόγω εντοπιότητας. Ενώ είναι μεν ποιητικού χαρακτήρα, είναι δε εναρμονισμένοι με την πραγματικότητα και δεν ξεφεύγουν στα άδυτα του σουρεαλισμού, ο οποίος συνήθως χρησιμοποιείται απλά για να υποδυθεί ο καλλιτέχνης τον φιλοσοφικά ανώτερο. Η φωνή του Μαρίνου έχει την απαραίτητη θυμωμένη και πειστική χροιά και η μουσική της μπάντας αποφεύγει τεχνιέντως κάθε ελληνορόκ στερεότυπο, δημιουργώντας ένα δικό της χαώδες στιλ, υπέρλαμπρης μοναδικότητας που από όσα ακούμε είναι σήμα κατατεθέν του ιθύνοντος νου τους.

Όσο ακούω το “Stress”, κιθαριστικά σόλο κλασικιστικής ροκ εποχής διαπερνούν πέρα ως πέρα των ακουστικό μου ορίζοντα και οι αλλοπρόσαλλες αλλαγές μέσα στα τραγούδια τους μου θυμίζουν αναπόφευκτα μπάντες σαν τους Mr. Bungle και τους System of a Down, χωρίς όμως καθαρά μουσικά δάνεια.

Η παραγωγή είναι αρκετά δυνατή με τον Socos να έχει το βασικό πρόσταγμα ως το mastering που ανέλαβε ο Kostas Ekelon στα Cave studios, ενώ το εξώφυλλο δείχνει σίγουρα το πως πολύ από εμάς αντιλαμβανόμαστε το άγχος, σαν ένα γερό κεφαλοκλείδωμα. Σχεδόν 30 λεπτά μουσικής ομορφιάς που γνωρίζω πως θα κριντζάρει αρκετούς από εσάς, αλλά είναι και αυτό κομμάτι της τέχνης. Δεν είναι όλα ποιημένα για όλους. Συνιστώ λοιπόν, να ακούσετε πρώτα τη διασκευή του “Breathe” για να μπείτε σιγά σιγά στο κλίμα, μην σας χτυπήσει ισχυρή δόση πολιτισμικού σοκ.

Έπρεπε να περάσουν τέσσερα albums και λίγη δόση τύχης, ώστε να ασχοληθώ με τα αγόριαstonilio, αλλά τώρα χαίρομαι που η μπίλια έκατσε στο σωστό σημείο. Βγαίνω και γω τώρα στον ήλιο, για να πω πως είμαι ένας από εσάς και συγχωρέστε με που δεν έκανα νωρίτερα την έξοδο αυτή. Κλείνω λοιπόν με ένα μικρό δείγμα από τους στίχους:

“Ποτέ δεν μένει ατιμώρητη μια πράξη αγάπης…” – Japan.

Facebook: https://www.facebook.com/agoriastonilioband
Instagram: https://www.instagram.com/agoriastonilio/
Bandcamp: https://agoriastonilio.bandcamp.com/

652
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2165 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.