MAMMOTHFEST 2024: Ανακοινώσεων συνέχεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Made of Stone productions proudly present:

MAMMOTHFEST 2024

11-13 OCTOBER 2024 | MYLOS AREA, THESSALONIKI

Mammothfest is back! Bigger, better, smarter!

Μετά από μικρή απουσία, χάριν ανασύνταξης, αναδιάρθρωσης και προετοιμασιών, το Mammothfest, επιστρέφει στη νέα έδρα του, ή μάλλον αυτήν που πάντα είχε! Το φεστιβαλικό δημιούργημα της Made of Stone Productions, έχοντας πραγματοποιήσει δύο επιτυχημένες διεξαγωγές εν μέσω πανδημίας, στο υπαίθριο θέατρο του Ακοντίσματος, έρχεται στην Θεσσαλονίκη, στην ωριμότερη μέχρι στιγμής εκδοχή του και ξεδιπλώνεται στον Πολυχώρο του Μύλου!

Σε ένα τριήμερο γεμάτο κορυφαίες συναυλιακές εμφανίσεις από όλο το φάσμα του εναλλακτικού, σκληρού και ακραίου ήχου, με σχήματα από Ελλάδα και εξωτερικό, σε multiple stages, συνοδεία side events και πολυποίκιλων εκπλήξεων, το Mammothfest φιλοδοξεί να αναδειχτεί στο επόμενο -ίσως και πρώτο πραγματικό- μεγάλο rock / metal festival της Βορείου Ελλάδος.

Buckle up, get your sh*t ready and be prepared! Το Mammothfest φέρνει την αλήθεια του ήχου που αγαπάμε, το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου, στον Πολυχώρο του Μύλου στην Θεσσαλονίκη και δεν θα λείψει κανένας!

Unleash the Beast in the North!

Οι Burst (Sweden) στο MammothFest 2024 !

Μοιάζει σαν κάτι ξεχασμένο, αλλά στις καρδιές όσων ένιωσαν ειδικά στα 10’s, οι Burst δεν έσβησαν ποτέ.
Το ιστορικό σχήμα από το Kristinehamn της Σουηδίας άφησε ανεξίτηλο σημάδι στο progressive hardcore και το δραματικό κλείσιμο της αυλαίας μετά το ‘Lazarus Bird’ του 2008 δεν φάνηκε να ολοκληρώνει το arch ενός σπουδαίου σχήματος.
Φέτος, οι Burst βγαίνουν ξανά στο δρόμο για ελάχιστα shows με το μοναδικό στα Βαλκάνια να είναι στο MammothFest 24, όπου καρδιές αναμένεται να σπάσουν σε μια επανένωση με το ελληνικό κοινό, σημαδιακή όσο λίγες.

Οι Dead Congregation – Official στο MammothFest 2024 !

Είναι, χωρίς αμφιβολία το ισχυρότερο όνομα που πέρασε ποτέ από το ελληνικό underground, με καθολική αποδοχή και σεβασμό εντός και εκτός συνόρων, από κοινό και μπάντες ανεξαρτήτως προτιμήσεων.
7 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, οι Dead Congregation έρχονται στο MammothFest ‘24 για ένα exclusive show ολοκληρωτικού death metal που είχαμε φτάσει να πιστεύουμε ότι δε θα γίνει ποτέ και κουβαλάει τη βεβαιότητα ότι τίποτα δε θα είναι ίδιο μετά από αυτό.

Οι Saturday Night Satan στο MammothFest 2024 !

Ένα από τα πιο hot sensations της σεζον που διανύουμε, οι SNS ξεπήδησαν από τα πιο υγρά occult όνειρα και κατεργάζονται σκοτεινές τέχνες με εθιστικό μουσικό περίβλημα.
Classic rock, proto-metal, 70’s αισθητική και συνθετική οξυδέρκεια αποτυπώνονται σε ένα περιπετειώδες ντεμπούτο album, που βάζει την αθηναϊκή μπάντα σε τροχιά ως μια από τις πλέον αξιοπρόσεκτες περιπτώσεις των τελευταίων ετών.

Οι SUICIDAL ANGELS στο MammothFest 2024 !

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με τον υψηλότερο αριθμό metal groups ανά 100,000 πληθυσμού, είναι μετρημένες αυτές που τυγχάνουν τόσο ευρείας διεθνούς αναγνώρισης.
Οι Suicidal είναι οι πιο απαστράπτοντες εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς που συνδυάζουν φρενήρες thrash metal με απόλυτο έλεγχο και pro στόφα φτασμένης μπάντας.
Με μια σειρά αψεγάδιαστων albums να σετάρουν ήδη ένα ζηλευτό παλμαρέ και την ever growing φήμη για τις σαρωτικές live εμφανίσεις τους, αποτελούν ένα στοίχημα που είναι αδύνατον να χάσει.

Οι Dopelord στο MammothFest 2024 !

Σε έναν σύγχρονο κόσμο όπου η σκοτεινή φιλοσοφία των 70’s συναντά την παραισθησιογόνα έμπνευση, οι Πολωνοί ηγέτες δείχνουν το δρόμο.
Με 2 δεκαετίες στην πλάτη να δίνουν βάρος στην φανέλα και ένα φαινομενικά ατελείωτο οπλοστάσιο με χαμηλοκουρδισμένα μπάσα και κιθάρες περασμένα μέσα από τελικιασμένους ενισχυτές, το κουαρτέτο από το Lublin καταθέτει ανελλιπώς δαιμονικά έπη fuzz-αριστού doom, όπως μόνο τα 00’s μπορούν να δημιουργήσουν.

Οι Asphyx στο MammothFest 2024 !

Σχεδόν 4 δεκαετίες ιστορίας, μπολιασμένες με θάνατο. Πιθανότατα το σημαντικότερο εξαγώγιμο metal προϊόν της Ολλανδίας, οι γερόλυκοι Asphyx δε χάνουν ευκαιρία να διδάσκουν old school death metal με ανεξάντλητη ακεραιότητα και σθένος.
Έχοντας περάσει δυσκολίες και σκαμπανεβάσματα, δε σταμάτησαν ποτέ να κυκλοφορούν ποιοτικά albums με τελευταίο το ‘Necroceros’ του 2021, χωρίς φυσικά να παραλείπουν ποτέ να τσακίζουν σβερκους και ηχοσυστήματα στα stages όλου του κόσμου.
Μια world class προσθήκη στο lineup του MammothFest ‘24, προορισμένη να γράψει ιστορία.

Οι Sonja στο MammothFest 2024 !

Ανεξαρτήτως του ποιο ιδίωμα είναι δημοφιλές ανα πάσα στιγμή, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που υπερβαίνουν προτιμήσεις και μόδες.
Το ‘Loud Arriver’ των Sonja ταρακούνησε το 2022 τα λιμνάζοντα νερά του παραδοσιακού metal με τη φρέσκια οπτική του, την πηγαία εκφραστικότητα και μια πρωτοφανή ειλικρίνεια.
Η Melissa Moore και οι συμπολεμιστές της δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη, έδειξαν χαρακτήρα και μαγκιά στις σκηνές όλου του κόσμου και με την αξία τους είναι το πιο συναρπαστικό act αυτή τη στιγμή, αξιοποιώντας το classic metal με τις goth απολήξεις του ως όπλο που περνάει ταυτόχρονα κοινωνικά μηνύματα και καυτό ατσάλι.

Οι Dirty Sound Magnet στο MammothFest 2024 !

Μια ηχητική χρονομηχανή, φτιαγμένη για groovy και ομαλή μετάβαση από τη μια δεκαετία του rock n roll στην επόμενη, πακεταρισμένη ως ένα συναρπαστικό συγκρότημα.
Οι Ελβετοί ήρωες του σύγχρονου psychedelic rock έχτισαν τη φήμη τους ως μια ιδανική γέφυρα μεταξύ των Led Zeppelin και των King Gizzard And The Lizard Wizard, αφήνοντας ένα δημιουργικό προσωπικό αποτύπωμα.
Το ‘Dreaming In Dystopia’ album του 2023 τους καθιέρωσε ως μια δύναμη του χώρου που ήρθε για να μείνει και να παρέχει καύσιμο για τις μαγευτικές ζωντανές εμφανίσεις τους, όπου τα όρια του χωροχρόνου διαστέλλονται ανάμεσα σε μουσικές κλίμακες και fuzz rock συχνότητες.

Οι LAZARVS στο MammothFest 2024 !

Ένας από τους πιο δυναμικούς εκπροσώπους της ανερχόμενης Ουγγρικής σκηνής, οι Lazarvs γράφουν όλο και περισσότερα χιλιόμετρα στο σκληροτράχηλο μονοπάτι που ακολουθούν από το 2008 και μετά.
Το power trio χωνευτήρι από τη Βουδαπέστη επεξεργάζεται τα καλύτερα στοιχεία από τις διδαχές των High On Fire, Pantera και Slayer, μετατρέποντας τα σε aggressive sludge / hardcore / metal δυναμίτες, ιδανικό υλικό δηλαδή για ζωντανές εμφανίσεις.
Το MammothFest ‘24 με ιδιαίτερη χαρά θα τεστάρει τα moshpit του με τους Lazarvs και όλα θα κριθούν στο τι θα μείνει όρθιο μετά.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΟΙ:

Οι Ulcerate στο MammothFest 2024 !

Όταν το παραδοσιακό death metal χρειάστηκε να βγει από το καλούπι του για να βρει το δρόμο του στον 21ο αιώνα, πάτησε με το ένα πόδι στην κληρονομιά του και με το άλλο σε μια χούφτα οξυδερκείς ήρωες.

Οι Νεοζηλανδοί Ulcerate σηκωσαν από το 2000 και μετά το φορτίο που τους αναλογούσε, οδήγησαν την αγαπημένη τους μουσική σε ακόμα πιο technical και obscure αλλα και black μονοπάτια και μέσω της βιομηχανικής ακρότητας και της αξιοπρόσεκτης κατάρτισης τους, είναι χωρίς καμία αμφιβολία στην πρώτη γραμμή μιας ολόκληρης εποχής.

Οι Thy Catafalque στο MammothFest 2024 !

Την τελευταία 20ετία, η μπάντα που έκανε τα πρώτα της βήματα στην Ουγγαρία, μονοπωλεί με την παρουσία της τις συζητήσεις γύρω από την avantgarde πλευρά του σύγχρονου black metal.

Το ιδίωμα που διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο με τα πιο πολυσχιδή και ενδιαφέροντα πράγματα που συνέβησαν στο ευρωπαϊκό metal, βρίσκει στο σχήμα του Tamas Katai την πλέον ευρηματική και ενδοσκοπικά βίαιη απεικόνιση που απαιτείται, ώστε να αναζωογονείται συνεχώς με άρτια και μισανθρωπική σκοτεινή τέχνη.

Αυτή είναι η πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα!

Οι Truckfighters στο MammothFest 2024 !

Μια ιστορία ολόκληρη, γραμμένη σε stoner αυλάκια.

Οι αγαπημένοι Σουηδοί έχουν στρώσει το μισό δρόμο για όλο το doom/stoner/psychedelic ρεύμα που κυριαρχεί από τις αρχές του αιώνα και έχουν όλα τα παράσημα για να το αποδείξουν.

Αθάνατα κομμάτια, ασυγκράτητο groove, μανιακούς followers και όση χαμηλοκουρδισμένη τέχνη μπορεί να αντέξει κάποιος.

Μπάντα-εγγύηση σε κάθε της εμφάνιση, 20+ χρόνια να γράφουν χιλιόμετρα επί σκηνής και μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα riffs της κλασικής rock ιστορίας.

937