REMEDY: “Pleasure Beats the Pain”

ALBUM

Είδος: Melodic Rock
Εταιρεία: Escape Music
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Μαΐου 2024

Οι Remedy, το δυναμικό και πρωτοποριακό melodic rock metal συγκρότημα από την καρδιά της Στοκχόλμης της Σουηδίας, εισέβαλαν στη μουσική σκηνή το 2022 με μια ξεχωριστή παρουσία. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Something That Your Eyes Won’t See”, μπήκε στα σουηδικά charts και είχε τεράστιο αντίκτυπο, λαμβάνοντας εξαιρετικά θετικά σχόλια από τον κόσμο του Rock και του Metal. Και ήρθε η ώρα για το δεύτερο άλμπουμ τους, “Pleasure Beats the Pain”.

Ακολουθώντας την παραγωγή του ντεμπούτου τους, το “Pleasure Beats the Pain” είναι μιξαρισμένο και masterizado από τον Erik Martensson (Eclipse). “Μετά την επιτυχία του πρώτου μας άλμπουμ, η επιστροφή στο στούντιο ήταν η πιο φυσική εξέλιξη για εμάς. Με το ‘Pleasure Beats the Pain’, φτάσαμε σε μια καθοριστική στιγμή για την πορεία των Remedy, εδραιώνοντας τον ήχο μας. Με μια ισορροπία φωτός και σκοταδιού, ημέρας και νύχτας, ευχαρίστησης και πόνου, αγάπης και μίσους, η μουσική μας αντικατοπτρίζει τις πολυπλοκότητες της ζωής, συνδυάζοντας αρμονικά melodic rock & metal. Μέσα από αυτό, σε συνδυασμό με μια ξεχωριστή προσέγγιση στην ενορχήστρωση και τη σύνθεση, οι Remedy ξεχωρίζουν”, καταλήγει ο Rolli.

Από την πρώτη νότα του “Crying Heart”, το άλμπουμ σας αρπάζει με την ισχυρή του ενέργεια. Οι κιθάρες ουρλιάζουν, τα τύμπανα πάλλονται, και τα φωνητικά του Robert Van der Zwan είναι γεμάτα συναίσθημα. Είναι ένα τραγούδι φτιαγμένο να σας σηκώσει απ’την καρέκλα!Το “Moon Has The Night” φέρνει μια κλασική ποπ διάθεση των 80s με πλήκτρα και ακόμη και λίγο σαξόφωνο. Ο συνδυασμός με στοιχεία ευρωπαϊκού melodic rock δημιουργεί απίστευτα δυναμικά hard rock κομμάτια. Στα τραγούδια 3 και 4, το “Sin For Me” ξεκινάει με ένα βαρύ riff που οδηγεί σε ένα κολλητικό θέμα και στη συνέχεια μετατρέπεται σε ένα δυναμικό mid-tempo power-rocker. Ακολουθείται από το πιο ραδιοφωνικό “Angelina”, ένα poppy rock τραγούδι που συνδυάζει μελωδία με εμπορικότητα.Το “Bad Blood” είναι ένα από τα κορυφαία κομμάτια του άλμπουμ. Ξεκινώντας με τα φωνητικά του Van der Zwan που θυμίζουν τον Mike Tramp, οδηγεί σε μια δυνατή γέφυρα και στη συνέχεια σε ένα ξεσηκωτικό chorus.Έτσι γίνεται σωστά η melodic hard rock, με όλα τα στοιχεία και ένα ωραίο sing-along chorus για να τελειώσει το τραγούδι.Στη συνέχεια, το “Caught By Death” σε παρασύρει σαν ένα κύμα. Έχει μια ροή που είναι τόσο ευχάριστη όσο ένα ποτήρι απαλό bourbon.Είναι ένα από εκείνα τα τραγούδια που θες να βάλεις στο repeat.Το τελευταίο κομμάτι, “Something They Call Love”, κλείνει το άλμπουμ με μια υπέροχη νότα. Θα σας θυμίσει το “When The Children Cry” των White Lion, καθώς ο Van der Zwan παραδίδει ακόμα μια υπέροχη φωνητική ερμηνεία πάνω από τη σκοτεινή και μελαγχολική μελωδία της ακουστικής κιθάρας.

Είτε ψάχνετε για headbanging, sing-alongs ή απλά για καλή μουσική, το “Pleasure Beats the Pain” τα έχει όλα. Είναι ένα must-listen για fans του melodic rock & metal!

Website: https://remedymusicsweden.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Remedymusicsweden
Instagram: https://www.instagram.com/remedymusicsweden

380
Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 52 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.