NIGHT LASER: “Call Me What You Want”

ALBUM

Είδος: Glam Metal
Εταιρεία: Steamhammer / SPV
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Μαΐου 2024

Οι Γερμανοί glam metallers Night Laser επιστρέφουν δυναμικά με το νέο τους άλμπουμ “Call Me What You Want”, το οποίο σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη για το συγκρότημα. Πρόκειται για μια συνεργασία των ιδρυτικών μελών, των αδερφών Benno (φωνητικά) και Robert Hankers (μπάσο), των νέων μελών Felipe Zapata Martinez και Vincent Hadeler (και οι δύο στις κιθάρες) και του ντράμερ Ingemar Oswald. Στη δημιουργία του άλμπουμ συμμετείχαν επίσης ο παραγωγός Dirk Schlächter (Gamma Ray, Ross The Boss) και ο ειδικός μίξης/mastering Eike Freese (Deep Purple, Helloween, Simple Minds).

Αυτό το άλμπουμ δεν είναι μόνο προϊόν εξαιρετικής σύνθεσης και παραγωγής, αλλά και αποτέλεσμα μιας νέας προσέγγισης στη δημιουργία. “Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες μας, αυτή τη φορά ενώσαμε τις ιδέες και τα οράματα όλων των εμπλεκομένων, αναμείξαμε όλα τα διαφορετικά στοιχεία και στη συνέχεια αναδείξαμε το καλύτερο από τον καθένα μας στο στούντιο”, λέει με ενθουσιασμό ο μπασίστας Robert Hankers, προσθέτοντας: “Αυτό έκανε το υλικό ακόμα πιο ευέλικτο και πολυδιάστατο. Στην περίπτωσή μας, ήταν πολύ χρήσιμο να έχουμε τόσους διαφορετικούς συντελεστές από την αρχή.”Εκτός από τα τραγούδια, με τα δυνατά κιθαριστικά riffs και τις ξεχωριστές φωνητικές γραμμές, το “Call Me What You Want” ξεχωρίζει και για την ποικιλία του. Περιλαμβάνει το “Über-Alman”, ένα country κομμάτι στα γερμανικά, και το επεκτατικό “Fiddler On The Roof” (ένας συνδυασμός power metal και μπαλάντας). Η ζωντανή παραγωγή του δίσκου οφείλεται εν μέρει και στον παραγωγό Dirk Schlächter. “Ο Dirk είναι ένας old-school τύπος με την πιο θετική έννοια, περίμενε την καλύτερη μας μουσική απόδοση, η συνεργασία μαζί του ήταν σαν να περνάς από μια σχολή σκληρών δοκιμασιών”, λέει ο Benno Hankers, αναπολώντας τις παραγωγικές αλλά και εξαντλητικές μέρες στο στούντιο. “Όμως ο κόπος άξιζε, κυρίως επειδή ο Eike κατάφερε να πετύχει ένα ζεστό και ζωντανό μίγμα.”

Το εναρκτήριο κομμάτι “Bittersweet Dreams” είναι μια γνήσια glam rock explosion, που θυμίζει έντονα την αίγλη των 80s και συγκροτήματα όπως οι Poison και οι Def Leppard. Ο ρυθμός είναι γρήγορος και πιασάρικος, ενώ τα φωνητικά του Benno Hankers υποστηρίζονται από δυναμικά backing vocals, δημιουργώντας ένα τραγούδι που θα σας κάνει να χτυπήσετε ρυθμικά το πόδι σας.Στο “Way To The Thrill”, η κιθαριστική δουλειά παίρνει τα ηνία, διατηρώντας όμως την rock και catchy βάση που χαρακτηρίζει το άλμπουμ. Γενικά, το “Call Me What You Want” φαίνεται να διατηρεί το glam metal στυλ των Night Laser, ίσως με κάποιες πιο μοντέρνες επιρροές. Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να δούμε την πλήρη επίδραση των αλλαγών στη σύνθεση του συγκροτήματος, αλλά προς το παρόν, το νέο άλμπουμ είναι μια ευχάριστη έκπληξη.Αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετική φωνητική ερμηνεία, οι τεχνικά άρτιες κιθάρες, που περιλαμβάνουν και μερικά solo με διπλές κιθάρες, καθώς και το δυνατό rhythm section μπάσο/ντραμς. Στον ομοιογενή ήχο συμβάλλουν καθοριστικά και οι συνεισφορές των τριών guest μουσικών με τα πλήκτρα, τα τσέλα και τα βιολιά. Ο Robert Hankers αναφέρει: “Επιλέξαμε σκόπιμα λίγο πιο εμφανή πλήκτρα και στοχευμένες πινελιές χρώματος με τσέλο και βιολιά για να πετύχουμε τον πιο πολυεπίπεδο ήχο.”Σύμφωνα με τον Benno Hankers, που έγραψε τους στίχους των τραγουδιών, το “Call Me What You Want” αποφεύγει τα κλισέ. “Δεν υπάρχουν πια στίχοι για γυναίκες, αυτοκίνητα ή πάρτι. Αυτά τα κλισέ ανήκουν στο παρελθόν! Αντιθέτως, προτιμώ να παίζω με μεταφορές και, εκτός από ορισμένα προσωπικά θέματα, μιλάω και για κοινωνικά κρίσιμες πτυχές που μπορεί να ανοίξουν τα μάτια των ακροατών μας.”

Το “Call Me What You Want” είναι μια έκρηξη ενέργειας, μια γιορτή της μουσικής και μια υπενθύμιση ότι το glam metal είναι ακόμα ζωντανό και δυνατό.

Website: https://nightlaser.de/
Facebook: https://www.facebook.com/nightlaserofficial
Instagram: https://www.instagram.com/night_laser_official/

278
Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 53 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.