NOIZ RITUAL: Video για τη διασκευή στο “My Own Summer” των Deftones

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

NOIZ RITUAL “My Own Summer” 
Παρακολουθήστε το video για τη διασκευή στο “My Own Summer” των Αμερικανών alternative metallers Deftones, κομμάτι το οποίο εμπεριέχεται στο album “Around the Fur” του 1997.

H παραγωγή του video έγινε από τον Γιώργο Μυλωνά και αντανακλά τη διάθεση του συγκροτήματος να διασκεδάζει με τη μουσική που παίζει στην σκηνή, κάνοντας ένα τελετουργικό θορύβου, όπως μαρτυρά και το όνομα της μπάντας.

Η ηχογράφηση των φωνητικών και έγχορδων οργάνων έγινε από τον Νίκο Χριστόλη ενώ τα drums ηχογραφήθηκαν στα Artracks Studio.

Η μίξη έγινε επίσης από τον Νίκο Χριστόλη και το mastering του κομματιού από τον Steve Lado.

Λίγα λόγια για τους Noiz Ritual
 
Οι Νoiz Ritual είναι ένα 4+1μελές συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2022 από τον Γιάννη Βάρβα (4lt) στα φωνητικά, Νίκο Χριστόλη (Four Sides of Strange, Afterblood, ex-Ghost Season, ex-Potergeist) στην κιθάρα, Μανταλένα Κρικελλή (Vegan Mosquitoes, Heavenblack, ex Lost Arcadia) στα drums και Ηλία Ξηρογιάννη (Imperfection) στο μπάσο.

Το συγκρότημα ένωσε η κοινή τους νοσταλγία για τη μουσική σκηνή της grunge των 90s και του alternative rock / nu metal των 2000s. Αν και ο Ηλίας χρειάστηκε να εγκατασταθεί σε άλλη χώρα για επαγγελματικούς λόγους, και τα καθήκοντα του μπάσου ανέλαβε ο Yul Sada (Afterblood, Sticky Dog) στη θέση του, ο Ηλίας παρέμεινε στο συγκρότημα κάνοντας guest εμφανίσεις με τον βαρύτονο παραμορφωμένο ήχο που παράγει το μπάσο και τα πετάλια του σε ρόλο 2ης κιθάρας.
Το συγκρότημα μετά από έναν αριθμό επιτυχημένων live εμφανίσεων ξεκίνησε την προπαραγωγή του πρώτου τους EP που θα κυκλοφορήσει το 2023.

Σαν φόρο τιμής στις επιρροές του, το συγκρότημα ηχογράφησε μια διασκευή του μνημειώδους για τα 2000s κομματιού των Deftones “My Own Summer”.

Οι Noiz Ritual είναι οι:

Γιάννης Βάρβας – φωνητικά
Νίκος Χριστόλης – κιθάρα
Yul Sada – μπάσο
Μανταλένα Κρικελλή – drums
Ηλίας Ξηρογιάννης – distorted bass
 
Σύνδεσμοι επικοινωνίας με τους Noiz Ritual:
Facebook: https://www.facebook.com/noizritual
Instagram: https://www.instagram.com/noizritual
Youtube: https://www.youtube.com/@noizritual
Email: noizritual@gmail.com
847