HUSSAR: “All-Consuming Hunger”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: I, Voidhanger Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 30 Σεπτεμβρίου 2022

Κάθομαι στο αυτοκίνητο, φάτσα προς τη θάλασσα, και από το βάθος του ορίζοντα έρχεται ένα τελείως massive μπουρίνι. Ο κόσμος έχει εκκενώσει την περιοχή σε δευτερόλεπτα. Ψύχραιμός εγώ ανοίγω μπύρα και βάζω στα ακουστικά μου το All-Consuming Hunger των HUSSAR, ενώ ατενίζω την μαυρίλα που έρχεται. Τελείως ταιριαστή συγκυρία ομολογώ.

Οι HUSSAR παίζουν ένα βαρύ και δυσοίωνο death metal, αργό κατά κύριο λόγο, σχετικά μακριά από τις παραδοσιακές old-school φόρμες και αγγίζοντας αισθητά το avant-garde και το progressive. Αυτό το τελευταίο συμβαίνει κυρίως με τον τρόπο που είναι δομημένα τα κομμάτια τους και με το ύφος των riff τους. Μακρόσυρτα, με υποδόριες δυσαρμονίες και “περίεργα” μέτρα, καταφέρνουν γρήγορα να εισαγάγουν τον ακροατή σε ένα trance. Αυτό είναι κατ’ εμέ και το δυνατότερο σημείου του δίσκου αυτού. Ένας δίσκος οποίος κυλάει καλά, με πιο γρήγορα σημεία να ακολουθούν μετέπειτα και να σπάνε ωραία τη “μονοτονία” των αργών θεμάτων, ενώ μας προσφέρουν και κάποια εξαιρετικά ατμοσφαιρικά, μη-παραμορφωμένα ιντερλούδια εκεί ενδιάμεσα στον χαμό.

Θα πιάσεις συχνά τον εαυτό σου να κουνάει το κεφάλι ρυθμικά με τα riff και τα δικασίδια που σκάνε από κάτω. Επιρροές και από post metal τύπου Neurosis είναι επίσης παρούσες. Εξάλλου είναι μια νέα ηλικιακά μπάντα και κάτι τέτοιο είναι αρκετά αναμενόμενο, αφού το προαναφερθέν είδος μεσουρανούσε στα early 00’s. Είναι τεχνικοί σίγουρα, αλλά χωρίς να κουράζουν και ευτυχώς χωρίς να χάνουν σε δύναμη και ένταση. Η παραγωγή είναι πολύ κατάλληλη, με μπόλικη μπασαδούρα, που συμπληρώνεται τέλεια από τα ultra-low guttural φωνητικά. Πολύ όμορφο και ταιριαστό και το artwork του εξωφύλλου, που μοιάζει παρμένο από τις σελίδες κάποιου μεσαιωνικού χειρόγραφου.

Το All-Consuming Hunger είναι η πρώτη full-length δουλειά των HUSSAR και στέκεται άνετα πλάι σε σημερινές κυκλοφορίες π.χ. της 20 Buck Spin (αυτό είναι γερό κομπλιμέντο!) και μπράβο τους για αυτό. Είναι ένας δίσκος που αρχικά άκουσα για τις ανάγκες αυτού του review, αλλά θα ξανακούσω σίγουρα για τη δική μου προσωπική ευχαρίστηση. Recommended.

Facebook: https://www.facebook.com/Hussarofficial/
Bandcamp: https://hussarofficial.bandcamp.com/

506

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 50 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.