THE TROOPS OF DOOM: “Antichrist Reborn”

REVIEW

Είδος: Death Thrash Metal
Δισκογραφική: Alma Mater Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 15 Απριλίου 2022

Τι μπορείς να περιμένεις από ένα σχήμα του οποίου το όνομα είναι παρμένο από τραγούδι από το “Morbid Visions” των Sepultura, ενώ τις κιθάρες έχει αναλάβει ο Jairo “Tormentor” Guedz, που έπαιζε κιθάρα στον εν λόγω δίσκο;

Ε, αυτό ακριβώς θα συναντήσεις στο “Antichrist Reborn” των The Troops of Doom, όπου ο Guedz (ex-Guerrilha, ex-Mantas, ex-Eminence) λυσσομανάει την εξάχορδη παρέα με τους Alexandre Oliveira (drums- Eminence), Marcelo Vasco (κιθάρα- Demoniac Harvest, Hatred Sculpted Souls, Hellscourge, Le Chant Noir etc) και Alex Kafer (φωνητικά, μπάσο- Enterro, Explicit Hate, Mysteriis, Darkest Hate etc).

Τουτέστιν, βαβουριάρικο death thrash βουτηγμένο στους πρώιμους Slayer, Kreator και Sepultura, που υπηρετεί πιστά την old school νοοτροπία και αποτίει φόρο τιμής σε μία περίοδο που το τούπα-τούπα ήταν αυθόρμητα άγουρο, το riffing άγαρμπα καταιγιστικό και ο χατζημεταλλισμός μέρος της καθημερινότητας. Για αυτό και το “Antichrist Reborn” θα λερώσει ευχάριστα τα βρακάκια όσων αναπολούν τις «τότε» εποχές ή εκείνων που αρέσκονται ακόμα στο τζιν γιλέκο με τα ραφτά και τις σφαίρες.

Κι εκεί ίσως με προβληματίζουν οι The Troops of Doom, που ενώ προσφέρουν ένα 40λεπτο ανελέητου κοπανήματος, με μικρούς εν δυνάμει ύμνους, είναι βουτηγμένοι τόσο πολύ στην παρελθοντολαγνία, που σε στιγμές γίνονται awkward, τόσο ηχητικά, όσο και γενικά.

Για να καταλάβεις το επίπεδο νοσταλγίας, το εξώφυλλο του δίσκου είναι σχεδιασμένο από τον Sergio “AlJarrinha” Oliveira, που ήταν υπεύθυνος και για το “Bestial Devastation” EP των Sepultura κι αν δεν είναι αυτό cringe, δεν ξέρω τι είναι.

Αν ξεπεραστεί όμως η εμμονή της «παλιάς σχολής» σε κάθε επίπεδο, η ουσία είναι πως έχουμε να κάνουμε με μία πραγματικά αξιόλογη δουλειά/ φόρο τιμής στο mid ‘80s death thrash και σίγουρα η Alma Mater Records (του Fernando Ribeiro των Moonspell), δεν επέλεξε τυχαία να εκπροσωπήσει την μπάντα.

Αν ψάχνεις για μια μουσική χρονοκάψουλα που θα σε πάει ντουγρού στα πρώτα βήματα των Sepultura, αν αναζητάς #μονοθρας με μηδενικό ηχητικό ρίσκο κι αν έχεις ακόμα στην ντουλάπα το fly μπουφανάκι από το γυμνάσιο, τότε οι The Troops of Doom θα σου γαργαλήσουν πολύ ευχάριστα τις ερωτογενείς ζώνες του αυτιού σου.

Αν πάλι, δεν είσαι του πισωγυρίσματος, δύσκολα θα παρασυρθείς από τον, κατά τα άλλα, τίμιο τυφώνα του “Antichrist Reborn”.

https://www.facebook.com/thetroopsofdoom

609

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.