ΟΡΥΜΑΓΔΟΣ: “Ορυμαγδός”

ALBUM

Είδος: Crust punk/ metal punk
Εταιρεία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερ. Κυκλοφορίας: 27 Μαρτίου 2022

Είναι κάτι στιγμές που κάτι απλό και αγνό σου δημιουργεί τόση έκσταση που παρομοια της δεν έχεις νιώσει καιρό. Τότε που πολλές παράλληλες αγάπες σου, συγκεντρώνονται για δημιουργήσουν έναν συναισθηματικό οδοστρωτήρα. Όταν η ιδεολογία ταυτίζεται με τον ρυθμό και τις μελωδίες και ως αποτέλεσμα έχουμε ΟΡΥΜΑΓΔΟ!!!

Δυο άνθρωποι στην Αθήνα, με ψευδώνυμα Φλωροκτόνος και Ποζεροθραύστης παίζουν έναν συνονθύλευμα πηγαίου metal και αδίστακτου punk, καθιστώντας τους τους Midnight της χώρας. Συν πολιτικοκοινωνικό στίχο, να κάνει για κάποιους (σαν και εμένα), το album αυτό ακόμη πιο σημαντικό. Motorhead, Venom, GBH σε μια “κατσα”-punk/metal λατρεία που δεν σε αφήνει να ακούσεις τα κομμάτια καθιστός, ψάχνοντας κόσμο για circle pit.

Το ομώνυμο album των Ορυμαγδός ξεκινάει με ηχητικά ντοκουμέντα γύρω από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να μπει δυνατά ο “Κοινωνικός Πόλεμος” (“Αίμα-στάχτη-εκδίκηση”) με ριφάρες Venom- ικές, μεταλλικά solo και d-beat ρυθμό.
Το εξώφυλλο είναι απόλυτα περιγραφικό και η παλαιστινιακή μαντήλα που σκεπάζει το κρανίο του εικονιζόμενου σκελετού προδιαθέτει για πόγκο και μπάχαλο. Η φωνή του Φλωροκτόνος είναι άγρια, αλλά καθαρή και οι στίχοι ακούγονται δυνατά δημιουργώντας την ανάγκη να φωνάξεις και συ. Αν η ελληνική γλώσσα, δεν σε κριντζάρει στη μουσική, τότε ο Ορυμαγδός είναι ένα σχήμα που πρέπει να αγκαλιάσεις.
Στίχοι όπως “Προσοχή, προσοχή, δολοφόνοι με στολή”, “Νεκροστόλισες τα όνειρα σου, τυλιγμένα σε σάβανα” είναι αρκετά πορωτικοί και τα απλά μουσικά μοτίβα υπογραμμίζουν τη συναισθηματική τους φόρτιση.

Η παραγωγή είναι ιδανική για τον ήχο, με τη βρωμιά να μένει στα ηχεία και μετά το τέλος της αναπαραγωγής και οι Ορυμαγδός θα σκαρφαλώσουν στην τελική φετινή μου λίστα.
Αρχοντικό crossover, περίσσιος μουσικός (και όχι μόνο) τσαμπουκάς, στίχοι διαχρονικοί που δυστυχώς συχνά ταυτίζονται με την κοινωνία μας και μια άκρα μυστικότητα περί ταυτότητας των συμμετεχόντων, καταστούν το παρόν δισκίο λαχταριστό.

“Ρεύμα με χτύπησε όταν ήμουνα μικρός και έπαθα σοκ απ’ τους ρυθμούς του rock n roll”

Bandcamp: https://orimagdos.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/%CE%9F%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B4%CF%8C%CF%82-102675689073799

1154
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2165 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.