TRITON DEVS: “Stay alive”

ALBUM

Είδος: Alternative metal
Δισκογραφική: Rockshots
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18 Ιουνίου 2021

Είναι μερικές φορές που από την πρώτη εντύπωση καταλαβαίνεις αν ένας δίσκος αξίζει ή όχι. Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκεται το νέο project του συνθέτη, κιθαρίστα και «μηχανικού ήχου» Blacky Lee Stone, στον οποίο συμμετέχουν και οι μουσικοί Eric Castiglia (φωνητικά), Anna Portalupi (μπάσο), Mike Terrana (τύμπανα) και Zammkenoby (τύμπανα).

Πρώτη «κρυάδα» με το καλημέρα, αφού στο δελτίο τύπου διαβάζουμε ότι στο “Stay alive” το κλασσικό heavy metal θα μετατοπίζεται σε νέους ήχους. Δεύτερη «κρυάδα» έφαγα με το κιτς αρχαιοελληνικό εξώφυλλο, που είναι ιδανικό για ταπετσαρία σε ταβέρνα στο Μοναστηράκι. Δυστυχώς το προαίσθημα βγήκε αληθινό με την ακρόαση του “Stay alive”, αφού είχα καιρό να ακούσω κάτι τόσο ανέμπνευστο. Το “Stay alive” είναι μια «σούπα» που περιέχει σχεδόν τα πάντα: metal, rock, jazz, funk, ακόμα και ηλεκτρονικά στοιχεία, τα οποία πετάγονται από το πουθενά και χωρίς καμία σύνδεση. Την πρώτη φορά που άκουσα τα μπιμπλίκια μαζί με τις κιθάρες νόμιζα ότι από κάπου αλλού προερχόταν ο εκνευριστικός ήχος. Η παραγωγή είναι τελείως χάλια, με τα φωνητικά και τα τύμπανα σχεδόν να μην ακούγονται. Τα φωνητικά του Eric Castiglia ακούγονται «αδύναμα» και παραμορφωμένα και δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τί τραγουδά, ενώ ο ήχος στα τύμπανα είναι επιπέδου demo. Όσον αφορά στις συνθέσεις και αφού άντεξα να ακούσω το δίσκο τουλάχιστον 5 φορές, μπορώ να πω ότι δεν μου έμεινε απολύτως τίποτα. Η ανυπαρξία έμπνευσης υπάρχει τόσο πολύ, που υπάρχουν δύο κομμάτια, διαφορετικά και χωρίς σύνδεση, που το ένα λέγεται “This Summer Day” και το άλλο “Summer Day”. Δηλαδή τόσο πολύ βαρεμάρα πια; Απορώ πως κάποιοι από τους guest παίξανε σε αυτό το album.

Το “Stay alive” είναι άνετα ό,τι χειρότερο έχω ακούσει φέτος. Αγοράστε μόνο αν έχετε αϋπνίες….

Facebook: https://www.facebook.com/tritondevs

992

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.