MSG: “Immortal”

ALBUM

Είδος: Hard Rock / Heavy Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 29 Ιανουαρίου 2021

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για τους McAuley Schenker Group αλλά για τους Michael Schenker Group, που υπό την καθοδήγησή του guitar hero Michael Schenker (πρώην UFO και Scorpions) συνεχίζουν να δισκογραφούν φτάνοντας αισίως στο 11ο album τους που φέρει τον τίτλο “Immortal”.

Ο συμπαθής κιθαρίστας (από φάτσα σκίζει ο μπάρμπας λέει η φίλη μου η Johnnybird) προφανώς διανύει δεύτερη εφηβεία δημιουργικότητας και παράλληλα με τους Fest του οι οποίοι θεωρητικά είναι η main band του, μαζεύει κατά καιρούς κόσμο και κοσμάκη και ηχογραφεί τα jams του προσφέροντας νέο υλικό.

Αυτή τη φορά λοιπόν ο “Μιχαλάκης” φιλοξενεί πίσω από το μικρόφωνο μερικά τρομερά λαρύγγια όπως ο παλιόφιλος Robin McAuley, ο μεγάλος Graham Bonnet, ο Doogie White αλλά και ο θεούλης Ralf Scheepers (πρώην Gamma Ray, Primal Fear) και παρουσιάζει ένα σύνολο κομματιών που τείνει περισσότερο προς τη πλευρά του heavy metal παρά του καθαρού hard rock. Ή αν το θέλεις αλλιώς, ο ορισμός του hard ‘n’ heavy crossover.

Βασικό χαρακτηριστικό, εκτός από την αναμενόμενα κιθαριστική λάμψη που εκλύει ο master, είναι ότι συνθετικά ο Schenker έγραψε κομμάτια αυτοτελή, κομμένα και ραμμένα για έκαστο τραγουδιστή που συμμετέχει, Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό και το αποδεικνύουν τα πανέμορφα ανθεμικά ρεφρέν και οι έξοχες ερμηνείες. Από εκεί και πέρα, σπουδαία απόδοση έχουν όλοι οι παίχτες που συνοδεύουν τον κιθαρίστα, προεξάρχοντος του κιθαρίστα Steve Mann ο οποίος είναι απολαυστικός και στα μέρη των keyboards και το δεμένο ρυθμικό δίδυμο των πολύπειρων Barry Sparks (μπάσο) / Bodo Schopf (drums).

Εξαιρετικό το σχεδον power metal “Drilled To Kill” (λογικό με τον Scheepers), τα “Knight Of The Dead”. “Devil’s Daughter” και “Sangria Morte” είναι της σχολής των Deep Purple (μετά την επανένωση του “Perfect Strangers”) / Rainbow, επίσης πολύ καλό το “Don´t Die On Me Now” (πανέμορφο ρεφρέν), το straight ’80s “The Queen Of Thorns And Roses” (που φέρνει στο νου δουλειές του Chris Rea) και πολύ όμορφος ο UFO meets Led Zeppelin επίλογος “In Search Of The Peace Of Mind” που κλείνει την πολύ καλή αυτή δουλειά, ένα νοσταλγικό tribute στο παρελθόν και στις ένδοξες ημέρες που βίωσε ο καλλιτέχνης.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Ίσως να είναι το απόσταγμα της εμπειρίας, ίσως είναι η συνθετική διαύγεια, ίσως είναι η χαλαρή διάθεση του δημιουργού όταν δεν έχει πλέον να αποδείξει κάτι. Όποιος και να είναι ο λόγος, το γεγονός παραμένει. Το “Immortal” είναι ένα αξιοπρεπέστατο δημιούργημα που αξίζει μνείας και αναγνωρίσεως. Όχι γιατί είναι απέλπιδα προσπάθεια για να μείνει στην επικαιρότητα αλλά για να δικαιολογήσει την όποια αίγλη του ονόματος MSG. Πολύ καλό.

Facebook: https://www.facebook.com/MichaelSchenkerRocks
Official page: http://www.michaelschenkerhimself.com/

607

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.