FROM THE DEPTH: “Moments”

ALBUM

Είδος: Power metal
Δισκογραφική: Rockshots records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28 Αυγούστου 2020

Οι Ιταλοί power metallers From The Depth, αισίως συμπληρώνουν το 12ο χρόνο τους στη σκηνή και αποφάσισαν να το συνδυάσουν με τη δεύτερη κυκλοφορία τους υπό τον τίτλο ‘’Moments”. Το νέο album της μπάντας, έρχεται 9 χρόνια μετά τον προκάτοχό του ‘’Back To Life” και μπορεί να περηφανεύεται ως ο δίσκος που μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας του group από εδώ και στο εξής.

Μπορεί το παραπάνω να φαντάζει ως υπερβολή, ως μεγάλες κουβέντες, όμως η αλήθεια κάθε άλλο παρά αυτή είναι. Και η μόνη τρανή απόδειξη για τα λεγόμενα, μοιάζει να είναι η ακρόαση του δίσκου ώστε να αντιληφθούμε ότι όλα τα παραπάνω είναι η στυγνή πραγματικότητα. Το ‘’Moments”, είναι ένα album που από τις πρώτες κιόλας νότες του δείχνει πολύ δουλεμένο, φτιαγμένο με πολύ μεράκι και με τα κατάλληλα υλικά που μάλιστα έχουν επεξεργαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα αγγίζοντας το τέλειο.

Οι Ιταλοί metallers, χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, συνδύασαν μαεστρικά το Ιταλικό symphonic/power metal όπως το δίδαξαν οι μάστορες του είδους Rhapsody Of Fire, με το Ευρωπαϊκό και ιδιαίτερα το Σκανδιναβικό μελωδικό power metal των Stratovarius, Edguy και λοιπών δυνάμεων της βόρειας Ευρώπης και το αποτέλεσμα δείχνει ικανό να κερδίσει μονομιάς τους απανταχού φίλους του μελωδικού power metal.

Οι From The Depth, εκτός των αδιαμφισβήτητων μουσικών ικανοτήτων τους, μοιάζουν να έχουν βελτιωθεί σημαντικά και στο συνθετικό κομμάτι μιας και τα τραγούδια του νέου δίσκου είναι σαφώς ανώτερα του προκατόχου του ενώ δείχνουν να ταιριάζουν με το concept του album. Ακόμη και η αλληλουχία των κομματιών, είναι τέτοια που να προβάλει την όποια ιστορία πραγματεύεται το ‘’Moments” και ακούγοντάς το προσεκτικά μάλλον φαίνεται ότι κερδίζει το στοίχημα. Από το εναρκτήριο ‘’Immortal” με τις Edguy/Helloween-ικές επιρροές του, στο ‘’Spread Your Fire” με τις Stratovarius ιδέες του και από το ‘’Forget And Survive” με τις Helloween φόρμες στο τέρμα Stratovarius-ικό ‘’A Matter Of Time”, οι From The Depth έχουν καταφέρει να περάσουν το power πνεύμα της μουσικής τους και τις ‘90s ηχητικές επιρροές τους.

Το ‘’Moments”, έρχεται να αποδείξει ότι όσο ‘90s και αν είναι μουσικά ακούγεται ευχάριστα ακόμη και σήμερα. Θαρρώ πως μπορεί να συνεπάρει τον ακροατή τόσο, ώστε να μη καταλάβει τη διαφορά δεκαετιών που υπάρχει μουσικά. Οι From The Depth, δείχνουν ότι μπορούν να αντέξουν στη πίεση των καιρών και να αναρριχηθούν όσο πιο ψηλά μπορούν στο χώρο τους. Το ‘’Moments”, είναι ένα album που μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε πολλά μεγαθήρια του είδους και οι Ιταλοί metallers φαίνεται ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μεγάλες δόξες του παρελθόντος χωρίς να θέλω να φανώ ιερόσυλος. Το προτείνω ανεπιφύλακτα, στους λάτρεις του συγκεκριμένου ήχου και γενικότερα στους φίλους του μελωδικού power metal. Από τις αξιόλογες κυκλοφορίες της χρονιάς.

Facebook: https://www.facebook.com/fromthedepthband/

777
Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.