STEELWITCH: “Steelwitch”

EP

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Cult Metal Classics Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 2020

Αν μία πανδημία κάνει καλό, τότε αυτό το καλό μεταφράζεται σε Steelwitch και την παρθενική τους εμφάνιση με το ομώνυμο EP τους, το οποίο βγήκε ακριβώς στην “καρδιά” της καραντίνας.

Αθηναϊκό ντουέτο με τον Γιώργο Παπαγιαννάκη στο μικρόφωνο και την φωνή “έκπληξη” που “θερίζει αυτιά”! Εύκολα πηγαίνει ο νους σε λαρύγγια όπως του Ted Pilot (ex-Fifth Angel), Todd Michael Hall (Riot), Damien King II (Warlord) και Bruce Dickinson (Iron Maiden), μόνο που στην προκειμένη περίπτωση οι φωνητικές χορδές του Γιώργου είναι μία κατηγορία από μόνες τους. Τον συμπληρώνει ο Ungod (γνωστός από Slaughtered Priest, Obsecration και άλλες μπάντες του “ακραίου” και “σκοτεινού” ήχου) παίζοντας οτιδήποτε υπάρχει από κρουστό και έγχορδο όργανο.

Μουσικά, οι Steelwitch βαδίζουν σε κλασσικούς heavy metal ρυθμούς, με μία έμφαση σε heavy/epic επιρροές, maiden-ικά riffs, ξεσηκωτικά, ωραία και με γούστο και τους βγαίνει αβίαστα μία λυρικότητα εμπνευσμένη ίσως από τα πατήματα των Αμερικανών Warlord. Έχοντας κάνει μία καταπληκτική παραγωγή, έχουν φτάσει σε υψηλό level την ποιότητα της παρθενικής τους δουλειάς και το σύνολο του εκφράζει απόλυτα το ατόφιο, “καθαρό” και γουστόζικο New Wave Of Traditional Heavy Metal.

Πραγματικά, αυτό εδώ το “διαμάντι”, των 5 κομματιών, έσκασε κυριολεκτικά από το πουθενά και χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα, διότι δεν υπήρξε κανένας οιωνός και καμία προειδοποίηση. Ο ορισμός του “πάρ’ το στην μάπα” σε όλο του το μεγαλείο…και “σκοτώνει”!

Facebook: https://www.facebook.com/steelwitchband/

992

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.