CHIPPER: “Self Patron”

ALBUM

Είδος: Heavy Rock
Δισκογραφική: Made of Stone Recordings
Ημ. Κυκλοφορίας: 11 Ιανουαρίου 2020

Το όνειρο του κάθε ανθρώπου. Να είναι αφεντικό του εαυτού του.
Δύσκολο βέβαια, γιατί αναγκαστικά για να εξελιχθείς πατάς πάνω στα ίχνη που οι προηγούμενοι έχουν αφήσει στον δρόμο και αναπόφευκτα θα χρειαστεί χρόνος για να αποσυνδεθείς και να αφήσεις τα δικά σου ίχνη.

Οι Chipper ορμώμενοι από τον κόλπο του Θερμαϊκού, θέλουν να τοποθετήσουν το δικό τους λιθαράκι στο heavy rock τείχος που υψώνεται γύρω από την ελληνική επικράτεια τα τελευταία χρόνια. H διαφορά τους με όλους τους υπόλοιπους είναι πως φαίνεται να κηρύσσουν το κατά Orange Goblin σαμπαθικό ευαγγέλιο, με πολλές hard rock επιρροές που φανερώνονται μέσω των κιθαριστικών solos.

Τα φωνητικά είναι πολύ κοντινά σε εκείνα του Ben Ward και παλεύουν πολύ τίμια με το να μην καίγονται στην αγγλική προφορά, και έτσι μας αφήνουν να απολαύσουμε τη διασκεδαστική μουσική των Chipper. Κιθαριστικά ίσως, να ακουμπούν και αυτοί στο σύμπλεγμα των Kyuss, αλλά το κάνουν με πιο ευρωπαϊκό τρόπο, φέρνοντας κατά καιρούς στο μυαλό μου τους Dozer και ακόμη περισσότερο τους Greanleaf.

To ντεμπούτο των Θεσσαλονικέων Chipper ξεκινά με απόσπασμα από το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” που προλογεί το ομώνυμο κομμάτι του album. To “Self Patron” θα θυμίσει ίσως, το catchiness των Planet of Zeus, που εν μέρει συνδέεται με τα γρεζάτα Μπάμπικα φωνητικά που χρησιμοποιούνται . Ο συσχετισμός όμως, με τους Planet of Zeus θα ήταν απόλυτα αναληθής και επιδερμικός, αφού ελάχιστα είναι τα ουσιαστικά πράγματα που μοιράζονται οι δυο μπάντες. Ίδιος μεν ο παρανομαστής, διαφορετική η προσέγγιση δε.

Οι φίλοι του εξαιρετικά βαρέως heavy rock θα τους λατρέψουν για τις όμορφες μελωδίες και τα ξεσηκωτικά riffs, αλλά οι πιο επιλεκτικοί πιθανόν να τους θεωρήσουν αρκετά generic για τα γούστα τους. H παρθενική τους προσπάθεια, είναι κατά τη γνώμη μου, καθόλα επιτυχημένη από άποψη τραγουδιών, μουσικής φιλοσοφίας, παραγωγής, ενώ παράλληλα δείχνει πως οι τέσσερις νέοι μας φίλοι έχουν τα φόντα να εξελίξουν το στιλ τους, αφού δείχνουν πως η βεντάλια επιρροών τους είναι αρκετά ευρεία για να γεννήσει κάτι όμορφο. Θέλω να σταθώ ειδικότερα, στα εξαιρετικά τύμπανα του Γιάννη Χαραλαμπίδη, που μάλιστα είναι μαεστρικά τοποθετημένα στον χώρο.

Το εξώφυλλο είναι σχέδιο του σεσημασμένου Bewild Brother και είναι αντιπροσωπευτικό του νεανικού πάθους της μουσικής που παρουσιάζει, την ώρα που ο δίσκος τελειώνει όπως ξεκίνησε…με αποσπάσματα του Κουρδιστού Πορτοκαλιού, ντυμένα με το heavy rock των Chipper.

Μερακλήδες και ορεξάτοι οι Chipper, ντεμπουτάρουν με θράσος και τρόπον τινά μας υπόσχονται πως είναι απλά η αρχή! Ακούμε δυνατά και περιμένουμε από τώρα το επόμενο.

Facebook: https://www.facebook.com/ChipperSKG
Bandcamp: https://madeofstonerecordings.bandcamp.com/album/chipper-self-patron

504

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2117 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.