THE GONERS: “Good Mourning”

ALBUM

ΕΙΔΟΣ: Rock ‘n’ Roll
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ: Riding Easy Records
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 13/3/2020

Πόσο μακρινά φαντάζουν η ελευθερία, η ξεγνοιασιά, η διασκέδαση, η rock κουλτούρα των ’60s και ’70s; Πόσο κοντινή μπορεί να είναι η μουσική των Beatles, των Doors ή των Led Zeppelin, με τη σημερινή μουσική πραγματικότητα; Η απάντηση νομίζω κρύβεται στους The Goners και το νέο τους album “Good Mourning”.

Για όσους είναι μυημένοι στο χώρο της rock μουσικής, οι The Goners μπορεί να φαντάζουν “άγνωστοι”, όμως με μία πιο προσεκτική ματιά θα αντιληφθούν ότι δεν είναι άλλοι από τους πρώην Salem’ s Pot. Δημιουργήθηκαν μόλις την περασμένη χρονιά και μπήκαν κατευθείαν στα βαθιά με το νέο τους δίσκο “Good Mourning” να φαντάζει ως μία τονωτική ένεση στον πολύπαθο χώρο της rock ‘n’ roll σκηνής.

Με τη rock μουσική να βρίσκεται “μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας” τα τελευταία χρόνια, οι The Goners μοιάζουν να έχουν βρει το κατάλληλο φάρμακο, ώστε να κρατήσουν ζωντανή τη σκηνή μέχρι τη στιγμή που θα “ξυπνήσει” και πάλι και θα βάλει στη θέση τους, τους κάθε λογής αμφισβητίες. Το “Good Mourning”, είναι ένα πολύ προσεγμένο και αξιόλογο album, που δείχνει το δρόμο ώστε να γυρίσει το rock κίνημα εκεί που αξίζει. Με αρκετά ανάλαφρες συνθέσεις, με το αίσθημα αυτό της ελευθερίας και της ξεγνοιασιάς που κυριαρχούσε στα “παιδιά των λουλουδιών” και με μία παραγωγή αντίστοιχη των ‘60s και ’70s, φαίνεται ικανό να στρέψει και πάλι τα βλέμματα (και τα αυτιά) των οπαδών στο rock ‘n’ roll. Κομμάτια όπως τα “Are You Gone Yet?”, “World Of Decay” και “Evil (is not enough)”, θυμίζουν αρκετά τη rock ιδεολογία των Beatles, των Doors και των άλλων μεγάλων rock groups του παρελθόντος, που κατάφερναν να ανατριχιάζουν το κοινό με το άκουσμά τους.

Υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό πραγματάκι, για το οποίο οι The Goners αξίζουν όχι μόνο τα συγχαρητήριά μας, μα και την προσοχή μας. Πέρα από τη δεδομένη αγάπη τους για τη ’60s και ’70s rock κουλτούρα, που φαίνεται ακόμη και στο πολύ όμορφο εξώφυλλο του δίσκου, οι Σουηδοί rockers έχουν καταφέρει να μην ακούγονται σαν μία παλιομοδίτικη μπάντα, αλλά ως ένα group που βγάζει φρεσκάδα, πάθος και ζωντάνια εν έτει 2020, γουστάροντας την παρελθοντική μουσική ελευθερία.

Αν θεωρείς ότι η rock ‘n’ roll σκηνή δεν έχει να δώσει πλέον τίποτα και έχει πεθάνει, τότε ακούγοντάς το “Good Mourning” θα αλλάξεις άποψη. Εάν αμφισβητείς τη rock ιδεολογία, τότε οι The Goners είναι εδώ να σου υπενθυμίσουν, τι πρεσβεύει ακόμη και σήμερα. Και τέλος, αν είσαι λάτρης του rock ‘n’ roll, τότε ρίξε μία αυτιά σε αυτό το δισκάκι. Ίσως βρεις κάτι πολύ αξιόλογο, σε μία εποχή που δύσκολα βγαίνουν rock ‘n’ roll “διαμάντια”.

Facebook page: https://www.facebook.com/thegonestgoners/

578
Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.