PIC (Pawns In Chess): “Hiding Places”

EP

Πραγματικά κάτι ιδιαίτερο πρέπει να συμβαίνει στην εκ δύσης γείτονα χώρα, όσον αφορά στο μουσικό στερέωμα, καθώς “ξεφυτρώνουν” νέα συγκροτήματα και καινούριες κυκλοφορίες σαν τα μανιτάρια. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην γενικότερη κοινωνικοπολιτική κατάσταση (η οποία δεν διαφέρει και πολύ από την δική μας), αλλά ό,τι και να είναι αυτό, τροφοδοτεί τους καλλιτέχνες με τέτοια ερεθίσματα που τα μετουσιώνουν σε δημιουργικό οίστρο.

Μία τέτοια περίπτωση φέρεται να είναι και το blues/hard rock τρίο των PIC (Pawn In Chess). Το συγκρότημα από το Τορίνο δημιουργήθηκε μόλις το 2017 και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει ένα demo 5 κομματιών, μέχρι τον περασμένο Μάη, όπου μπήκε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το πρόσφατο “Hiding Places” (EP), μέσω της Volcano Records. Η μπάντα εκτός από το όνομα (το οποίο βρίσκουμε στους στίχους του War Pigs), έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από τους Black Sabbath, Led Zeppelin, μία μεγάλη “δόση” απο B.B. King και μία καλή “τζούρα” από neo-psychedelia, και τα έχει μπολιάσει όλα στον ήχο της, ο οποίος παραδόξως είναι αρκετά καλός.

Το “Hiding Places” περιέχει 5 hard/blues rock κομμάτια παλαιάς κοπής, τα οποία διαθέτουν πιασάρικα riffs που σου κολλάνε στο κεφάλι, αρκετή γκρούβα και μία εκπληκτική φωνή που τα επικαλύπτει όλα. Η Giulia Chinaglia (Guitar & Vocals) διαθέτει μία καθαρή και δυνατή blues/soul σαγηνευτική φωνή, η οποία μας κάνει να αναπολήσουμε την εποχή όπου τα female fronted συγκροτήματα στα ’60s-’70s είχαν τον πρώτο λόγο. Σε πολλά σημεία θυμίζει αρκετά Jefferson Airplane, Shocking Blue και τους πιο πρόσφατους Blues Pills. Από τα κομμάτια του EP, αυτό που ξεχωρίζει είναι το εναρκτήριο “7878”, το οποίο φέρνει κατά νου την ψυχεδελική σκηνή του San Diego και μπάντες όπως Sacri Monti, Harsh Toke, Joy.

Οι PIC, μέσα απο 5 κινήσεις δεν πετυχαίνουν ματ για να κερδίσουν το παιχνίδι. Αντ’ αυτού, κατάφεραν να εξιτάρουν την περιέργειά μας για μία full παρτίδα στο μέλλον.

https://www.facebook.com/pawnsinchess/

661
Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 335 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...