Domenica – Ocean Mind – Secret @An Club

Στις 30 του Σεπτέμβρη συντελέστηκε ένα σημαντικό γεγονός στο An Club, το “1st ANGELS PR & STUDIOS ROCK FESTIVAL” με γνωστά μέταλ και ροκ ελληνικά συγκροτήματα.

Η έκλπληξη της βραδιάς ήταν η εμφάνιση των Domenica μετά από πολύ καιρό με αλλαγή τόσο στην εμφάνισή τους και στον ήχο τους.

Το άνοιγμα της συναυλίας ανάλαβαν οι Secret Illusion οι οποίοι παρουσίασαν τα κομμάτια από το επερχόμενο άλμπουμ τους και από το promo τους “Silent Voices“. Το είδος στο οποίο κινούνται είναι κυρίως η epic metal με επιρροές από Stratovarius και Symphony X. Αυτό όμως που τους καθιστά αξιόλογους είναι ότι εκεί που νομίζεις ότι τα χεις ακούσει όλα από αυτό το μουσικό είδος, έρχεται η φωνή του Τάσου, του τραγουδιστή των Secret Illusion, να σου θυμίσει ότι η ελληνική μέταλ σκηνή δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη!

1st ANGELS PR & STUDIOS ROCK FESTIVAL

Το επόμενο συγκρότημα ήταν οι γνωστοί “Ocean Mind”. Το 2009 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ “ALONE WE WALK, TOGETHER WE FLY”, από το οποίο έπαιξαν αρκετά κομμάτια. Οι επιρροές τους ξεκινάνε από τους Pink Floyd και τους Black Sabbath και καταλήγουν στους Danzing και τους Queen Of The Stone Age. Δεν στέκονται μόνο στην ψυχεδέλια που είναι το βασικό τους είδος αλλά τολμάνε να την συνταιριάξουν και με πιο heavy ήχο οι οποίοι καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό ροκά.

Στο τέλος την σκυτάλη ανάλαβαν οι Domenica οι οποίοι αν και έχουν αλλάξει ύφος μας θύμισαν γιατί συνεχίζουμε να τους εκτιμάμε μετά από τόσα χρόνια. Ειδικότερα, ήταν μία έκπληξη για όσους είχαν να τους δουν καιρό η αλλαγή και στην εμφάνισή τους που θύμιζε έντονα μέταλ μπάντες αλλά και στην μουσική τους, κάτι που είναι έκδηλο στο τελευταίο τους άλμπουμ “Λήθη”. Από εκεί που μουσικά θα τους χαρακτήριζε έντεχνο ροκ καταλήξανε μέσα σε λίγα χρόνια να εξελίξουνε τον ήχο τους και να αποδείξουν στο κοινό ότι είναι ικανοί για πιο σύνθετες και δυναμικές συνθέσεις, χαρακτηριστικά παραδείγμα το κομμάτι “Καταδικανσμένοι”.

1st ANGELS PR & STUDIOS ROCK FESTIVAL

Κατά την άποψη μου το highlight της βραδιάς ήταν το σημείο που ο Δημήτρης, ο τραγουδιστής των Domenica, αφιέρωσε το κομμάτι “Άχρηστα Ρολόγια” στον Μάνο Ξυδούς, ο οποίος είναι ο αρχικός εμπνευστής του κομματιού. Εκείνη την στιγμή το κοινό σηκώθηκε όρθιο ήρθαν μπροστά και τα μέλη από τις άλλες μπάντες και όλοι μαζί με το τραγούδι απέδειξαν ότι μεγάλες μπάντες είναι διαχρονικές.

Στο σημείο αυτό σας παραθέτω το playlist των Domenica:

  1. Μόνο Εσύ Χαμογελάς
  2. Πατρίδα Ξένη
  3. Σφύριγμα του Ανέμου
  4. Σαν Κάτι Να Ξέρω
  5. Τίποτα Άλλο
  6. Ελεύθερος
  7. Καταδικασμένοι
  8. Άχρηστα Ρολόγια
  9. Σκα
  10. Λίγη Ζωή Ακόμη
  11. Η Καρδιά Μου Ταξιδεύει
  12. Άγνωστη Πόλη
  13. Μέσα Στην Βουή Του Δρόμου
  14. Μόνο Εσύ Χαμογελάς
  15. Σταμάτα Το Χρόνο
  16. Άχρηστα Ρολόγια
  17. Σε Λίμνες Ψυχής

1st ANGELS PR & STUDIOS ROCK FESTIVAL

1st ANGELS PR & STUDIOS ROCK FESTIVAL

1st ANGELS PR & STUDIOS ROCK FESTIVAL

1st ANGELS PR & STUDIOS ROCK FESTIVAL

882

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*