CORROSION OF CONFORMITY (21/04/11) AN CLUB

Στην βραδιά για την οποία μιλάμε εδώ πρέπει να αναφέρουμε τον αξιοσημείωτα λίγο κόσμο που παρευρέθηκε. Αλλά αυτό στην ώρα του. Και μιας που λέμε και για “ώρα” αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς σε τέτοιες περιστάσεις είναι η ακαταλληλότητά της ανά ημέρα.

Το live πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Πέμπτη. Κόσμος έλειπε για τις άγιες αυτές ημέρες. Άλλοι ετοιμαζόταν για να φύγουν και άλλοι απλά δούλευαν (κανείς στην εκκλησία;). Συνήθως τα live που προγραμματίζονται για μια δύσκολη καθημερινή μέρα αρχίζουν νωρίς ώστε να διευκολύνουν το κοινό.  Όμως το live αυτή τη Πέμπτη ξεκίνησε πολύ μετά τις εννέα με τους headliners να κάνουν την εμφάνισή τους λίγα μόλις λεπτά πριν από τις 12 το βράδυ. Που κι αυτό από μόνο του είναι αργά και για ημέρα Σάββατο.

Ένα άλλο γεγονός άξιο αναφοράς ήταν η αποδοχή του κοινού στα δύο Ελληνικά σχήματα που άνοιγαν… η οποία και ήταν ανύπαρκτη! Δεν ψάχνω λόγους γι’ αυτό, τουλάχιστον τα 3 τελευταία χρόνια παρατηρώ με λύπη το ίδιο πράγμα και αντί να αλλάζει σιγά σιγά χειροτερεύει. Το μόνο πρόβλημα που παρουσίασαν οι δύο Ελληνικές μπάντες ήταν η πλήρης έλλειψη soundcheck κάτι που τους ανάγκασε να το κάνουν ενδιάμεσα στα κομμάτια και να καθυστερούν ακόμα περισσότερο.

Οι Full House Brew Crew, τους οποίους και έβλεπα για πρώτη φορά, ήταν ένα ευχάριστο 40λεπτο με πολύ heavy και σταθερές κιθάρες με ωραία αύρα. Προσπαθούν πολύ και το κάνουν με ωραίο τρόπο όντας ένα πολύ δεμένο, εικονικά τουλάχιστον, συγκρότημα. Οι παρακινήσεις τους προς το κοινό πήγαν στράφι αλλά ευτυχώς δεν το έβαλαν κάτω αν και ήταν λίγο μουδιασμένοι από τη ψύχρα των περισσότερων ακροατών.

Ευτυχώς το τρίο των Phase Reverse δεν άργησε να ανέβει στη σκηνή και έσωσε λίγα πολύτιμα λεπτά από την όλη βραδιά. Ο κόσμος κάπου εδώ έφτασε στο maximum της συναυλίας (σχεδόν στο 2/3 του club). Ακόμα καλύτεροι, εμφανισιακά πιο έμπειροι και ευδιάθετοι καταφέρνοντας να πείσουν μια μικρή μερίδα του κοινού. Έπαιξαν περίπου 50’ καταφέρνοντας να κρατήσουν το λιγοστό προδιατεθειμένο ενδιαφέρον της μάζας με τα όμορφα και ευκολομνημόνευτα τραγούδια τους.

coc

Όσο χρόνο κέρδισαν οι PR πριν ξεκινήσουν τον έχασαν οι Corrosion of Conformity κάνοντας βέβαια αυτό που δε μπόρεσαν τα Ελληνικά συγκροτήματα (soundcheck) με μια σχετικά μεγάλη επιμήκυνση χρόνου. Η μισάωρη σχεδόν αναμονή κάποια στιγμή πέρασε και το μεγάλο όνομα της βραδιάς εμφανίστηκε στη σκηνή… μπροστά από ένα μικρό νούμερο θεατών. Το οποίο λιγόστεψε λίγα λεπτά μετά τις 12, προφανώς για τη συγκοινωνία, έχοντας παρακολουθήσει μόλις τρία τραγούδια από τη μπάντα για την οποία και πλήρωσε για να δει.

Το ότι μια μέρα νωρίτερα είχαν άλλη συναυλία σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα αλλά και το ότι θα έκαναν το ίδιο και μια μέρα μετά δικαιολογεί τελικά την ημέρα διεξαγωγής, όχι όμως και την ώρα. Οι Corrosion μόνο κουρασμένοι δεν ήταν. Οποιοδήποτε σημάδι κόπωσης από τις συνεχής συναυλίες θα ήταν λογικότατο. Αυτούς εδώ όμως τους αγάπησε η σκηνή και τελικά δεν απογοήτευσαν κανέναν (απ’ αυτούς τουλάχιστον που έμειναν μέχρι τέλους).

Πρόβλημα με τον ήχο δεν συνάντησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της – μιάμιση περίπου ώρα – συναυλίας τους και γενικότερα η εμφάνισή τους κύλησε όπως θα το περιμέναμε. Η επικοινωνία του κόσμου με το group ήταν καθ’ όλα ευχάριστη και διασκεδαστική και το κλίμα της “παρέας” – κοινού ήταν πανέμορφο. Κρίμα γι’ αυτούς που το έχασαν. Ελπίζουμε το live αυτό των Corrosion Of Conformity να μην ήταν το τελευταίο κι επίσης, αν όντως δεν ήταν, η επόμενη φορά να είναι σε καλύτερες συνθήκες.

CoCsetlist (κατά 90%):
Animocity
Loss for Words
Mad World
Consumed
Your Tomorrow
Doom
Money Change
Holier
Positive Outlook
Rat City
Poison Planet
Ignorant People (Void cover)
Dehumanized (Void Cover)
Prayer
Intervention
Kiss of Death
Hungry Child
Technocracy

Παναγιώτης Πετρόπουλος

coc

coc

coc

426