Nightstalker, Deus Ex Machina, The Darkstar (04/04/14) Gagarin205

Οι Nightstalker, εν έτει 2014, γιορτάζουν τα 25 χρόνια πορείας τους σε μία δύσκολη σκηνή (την ελληνική).

Σε αυτή λοιπόν, όχι μόνο εδραιώθηκαν ως ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της, αλλά έχτισαν και τα σκαλοπάτια που τους οδήγησαν στην παγκόσμια αναγνώριση. Ίσως αυτά να φαίνονται λίγα, όχι αδικαιολόγητα, καθώς για όποιον δεν παρευρέθηκε στο επετειακό show της μπάντας, ή οποιοδήποτε μέσα στον τελευταίο χρόνο, θα είναι πολύ δύσκολο το να αποτυπωθεί ο αντίκτυπος της μουσικής τους.

Το event του Gagarin το βράδυ της πρώτης Παρασκευής του φετινού Απριλίου έγινε sold out. Από το άνοιγμα των θυρών του club κιόλας, το εσωτερικό του έσφυζε από ζωή και γέμισε με γοργούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των Darkstar. Μια ομολογουμένως άψογη εμφάνιση, με εξαιρετικά brutal φωνητικά καθ’ όλη τη rock/ hard rock/ heavy metal περιήγηση στην οποία υποβλήθηκαν οι ακροατές.

Ο τραγουδιστής τους δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο κινητικός πάνω στο σανίδι μιας και στο σύνολο θα πρέπει να διένυσε κάπου στο ένα χιλιόμετρο. Μεγάλο θετικό στοιχείο το γεγονός ότι το μετέδωσε στον κόσμο που τον παρακολουθούσε με προσοχή.

Στην συνέχεια, ένα group που ξεκίνησε την πορεία του μαζί με τους headliners της βραδιάς: οι punk masterminds Deus Ex Machina. Το ελληνικό κοινό χαίρει καλών ευκαιριών να τους παρακολουθήσει, όχι όμως σαν και αυτή του νεότερου live τους.

Η βραδιά αποδεδειγμένα έφερε ένα υψηλό ποσοστό έντασης από το ξεκίνημα της κιόλας. Αυτό ήταν κάτι στο οποίο συνέβαλαν οι Deus, με τον πολύ κλασσικό και εναλλακτικό για την βραδιά ήχο τους, με τεράστια βάση οπαδών μπροστά από την σκηνή (συμπρωταγωνιστής στο τεράστιο stage diving του τραγουδιστή, ο οποίος συνέχισε να τραγουδά απτόητος ακόμα και μετά τις τούμπες που τον γυρνούσε ο κόσμος). Κομμάτια από όλη την αριστουργηματική πορεία του συγκροτήματος παρέλασαν από τα ηχεία του club για σχεδόν τρία τέταρτα.

Η συνέχεια δεν ήταν για άλλους, παρά για τους μεγάλους Nightstalker. Τρεισήμισι μήνες μετά το τελευταίο αθηναϊκό τους show (και τρεις μήνες πριν από το επόμενο με τους Deftones και τους Ghost) οι Έλληνες rock commandos ανέλαβαν την συνέχιση και την ολοκλήρωση ενός εξαιρετικού, ενός μοναδικού show, που ξεκίνησε είκοσι λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε δυόμισι ώρες μετά. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Το εναρκτήριο κομμάτι ήταν το “Go Get Some” από το “Dead Rock Commandos” album του group. Δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι για τον αναμενόμενο χαμό που επικράτησε στο κοινό, στις δονήσεις που λογικά έγιναν αισθητές σε ολόκληρη την Λιοσίων (ποιος σεισμός στην Ύδρα;) και στα sing-alongs των εκατοντάδων οπαδών της μπάντας. Μιλάμε για ένα από τα πιο αναμενόμενα γεγονότα του φετινού Απριλίου, το impact δεν θα μπορούσε να είναι πιο αδύναμο από έκρηξη μεγατόνων.

Παρότι κομμάτια του setlist ψηφίστηκαν από το κοινό, το μεγαλύτερο λιθαράκι όμως -τόσο στην επιλογή, όσο και στην εκτέλεση- το κατέθεσαν οι ίδιοι οι Nightstalker. Φυσικά και δεν επρόκειτο να είναι μόνοι τους! Πάνω στην σκηνή βρέθηκαν οι Magos, Lord 13, 1000mods, The Last Drive, Darkstar, Deus Ex Machina και Planet of Zeus. Με λίγα λόγια, μια “μικρή” ελληνική dream team σε ένα αντίστοιχου βεληνεκούς setlist.

Με το encore και την εκτέλεση του “Children of the Sun”, η κατάμεστη από τους προαναφερθέντες guests και φίλους των Nightstalker, το club πήρε φωτιά και μεταμορφώθηκε σε έναν ναό. Η αριστουργηματική αυτή παρουσίαση του καλύτερου ίσως κομματιού του συγκροτήματος άφησε το εντονότερο στίγμα στο σύνολο της δυνατής βραδιάς.

Δυόμιση δεκαετίες πλέον μετρούν οι Nightstalker. Σίγουρα, τα καλύτερα έπονται.

Nightstalker setlist
Go Get Some
Soma
Superfreak
Spit
What Your Name Is
Voodoo U Do
All Around 
Just A Burn
Mad Prophet
Give Me
Use
Galactic Revolution 
Hide Your Sun
This Is U
Line
Freakland 
Raw
Keep Knocking
The Underdog
Trigger Happy
Baby, God Is Dead
Dead Rock Commandos
Children Of The Sun

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

418