Reversed Nature, Spacement (11/12/14) Blackbird Underground

Είχα την περιέργεια να δω αυτόν τον χώρο που άκουγα για καιρό πως ετοιμάζεται.

Έτσι και για την αλλαγή δηλαδή να είμαστε σε ένα διαφορετικό συναυλιακό χώρο και να νιώσουμε τα θεμέλια του.

Αφορμή για την επίσκεψη αυτή ήταν το live release του βινυλίου των Reversed Nature, “Into The Limbo” με τους νεαρούς Spacement να ανοίγουν τη βραδιά.

Ψυχεδελικό doom rock, με δυνατά crescendo στην μουσική τους που σε ξυπνούν απότομα από το λήθαργό σου και αρκετή δόση σκληρών σκισμένων φωνητικών. Καλύτεροι κάθε φορά που τους παρακολουθώ, φαίνεται ότι δουλεύουν πολύ και σίγουρα θα αποτελέσουν μια όμορφη πνοή στο μέλλον. Αν και λίγο σφιγμένοι στη σκηνή, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και άφησαν όλους τους παρευρισκόμενους ευχαριστημένους, ανταμείβοντας τους που πήραν τις βάρκες και έφτασαν στο κέντρο την τελευταία μέρα πριν κλείσουν οι ουρανοί που πλημμύρισαν την πόλη για μία σχεδόν εβδομάδα. (Λέξεις κλειδιά: Om, Sleep)

Οι τυπικοί headliners Reversed Nature με μεγαλύτερη έφεση στο jamming και λιγότερο βάρος στις κιθάρες, αλλά με πιο έντονες δόσεις ψυχεδέλειας. Η Δήμητρα στο τραγούδι έδινε τη δική της παράσταση με την εκφραστικότητα της και την κίνηση της που συναντούσε το δάπεδο ουκ ολίγο και τον κιθαρίστα Αντώνη να είναι γονατισμένος, σαν να περιμένει τη βασίλισσα να τον χρίσει ιππότη, μπροστά στα εφέ του και να τραβολογάει τον ήχο όσο μπορεί. (Λευτέρη, χρόνια πολλά!) (Λέξεις κλειδιά: Hawkwind, Jefferson Airplane)

Η ατμόσφαιρα φιλική και έντονα παρελθοντική (φέροντας στο νου εποχές μουσικής 70s ελευθερίας) σε ένα χώρο όμορφα διακοσμημένο με αερογραφίες εμπνευσμένες από τον κινηματογράφο και σίγουρα θα τον επισκεφτούμε ξανά στο μέλλον για παρόμοια event.

Η μουσική σκηνής της χώρας είναι εδώ, αναπνέει και χρειάζεται την αγκαλιά σας! Με λίγη αγάπη γίνονται θαύματα!

photos: Χριστίνα Αλώση

437

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2117 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.