NIGHTBREED

Οι Αθηναίοι Thrashers, Nightbreed, ιδρύθηκαν το Δεκέμβριο του 2010 και έχουν βγάλει δύο άλμπουμ. Το τελευταίο πόνημά τους, κυκλοφόρησε στις  31 Ιανουαρίου με τίτλο  “Beyond The Inferno”. Με αφορμή την εμφάνισή τους στις 21 Σεπτεμβρίου στο BUMS, ο Ραφαήλ Παγώνης επικοινώνησε με τον ντράμερ Γιώργο Πανούδη, με σκοπό να μάθει τα νέα της μπάντας.

Γεια χαρά! Τί κάνετε αυτή την περίοδο; Σε τί φάση σας πετυχαίνω;
Γεια χαρά! Αυτή την περίοδο, προετοιμαζόμαστε για τα δύο επερχόμενα φεστιβάλ στα οποία θα συμμετάσχουμε, το Forces Of Hades στις 21 Σεπτεμβρίου στο BUMS, και το Old Grave Fest στις 12 Οκτωβρίου στη Ρουμανία.

Τον περασμένο Ιανουάριο  κυκλοφορήσατε το νέο σας δίσκο με τίτλο “Beyond The Inferno”. Πες μου λίγα λόγια για τον δίσκο.
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Clepsydra Studio και κυκλοφόρησε στις 31 Ιανουαρίου από τη Witches Brew. Και στιχουργικά και μουσικά, παραμένει στο ίδιο ύφος με τον πρώτο δίσκο. Επίσης, έχουμε βγάλει και video clip του ομώνυμου τραγουδιού.



Ας πάμε λίγο πίσω στο παρελθόν. Ποιος είχε την ιδέα για την δημιουργία και το όνομα της μπάντας;
Εγώ και τα δύο. Το όνομα είναι από την ταινία Nightbreed, που είναι βασισμένη στο βιβλίο Kabal του Clive Barker.

Σε αυτόν τον δίσκο σε σχέση με τον προηγούμενο, παρατήρησα διαφορές προς το καλύτερο ως προς τη σύνθεση και την παραγωγή. Ήταν για εσάς το επιθυμητό αποτέλεσμα;
Στον προηγούμενο δίσκο, τα μισά κομμάτια τα είχα γράψει εγώ και τα υπόλοιπα ο Γιώργος και ο Στέλιος, ενώ σε αυτόν, εκτός από δύο που είναι γραμμένα από μένα και τον Στέλιο, υπάρχουν κομμάτια γραμμένα από τους δύο κιθαρίστες, γι’αυτό και οι διαφορές ως προς τη σύνθεση. Ναι, είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι για το όλο αποτέλεσμα, και συνθετικά και για την παραγωγή.

Το εξώφυλλο είναι άψογο! Ποιος το επιμελήθηκε;
Όπως και τα προηγούμενα (demo και πρώτο δίσκο), ο χρόνια φίλος και πολύ καλός ζωγράφος, Τρύφωνας Σταθόπουλος.



Τη σύνθεση και τους στίχους της μπάντας, ποιος τα γράφει συνήθως;
Σύνθεση οι δύο κιθαρίστες κι εγώ και στίχους ο Νίρ και ο Γιώργος (κιθάρα).

Έχετε ανακοινώσει ένα νέο μέλος στην μπάντα, τον Αποστόλη Κόρακα. Έχει δέσει με το σύνολο; Υπάρχουν ιδέες του στον τελευταίο δίσκο που βγήκε;
Ο Αποστόλης έδεσε με τη μπάντα σχεδόν αμέσως. Όχι, δεν υπάρχουν καθόλου ιδέες του στο δίσκο, μιας και όταν μπήκε στη μπάντα, είχαν ήδη ολοκληρωθεί οι ηχογραφήσεις.

Πριν καιρό, συμμετείχατε στο φεστιβάλ Taanus metal fest. Ποιες οι εμπειρίες σας από αυτό;
Πολύ καλή οργάνωση και αρκετός κόσμος. Γενικά ήταν ωραία εμπειρία και ελπίζουμε να ξαναπαίξουμε κάποια στιγμή, όπως και σε άλλα παρόμοια φεστιβάλ.



Με ποιες μπάντες θα ήθελες να μοιραστείς τη σκηνή μελλοντικά;
Με πολλές, αλλά κυρίως με underground μπάντες με παρόμοιο μουσικό ύφος και αντίληψη για τη μουσική.

Τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξευθεί η επιρροή της τεχνολογίας. Το Internet (Facebook,Twitter) θεωρείς ότι μπορεί να βοηθήσει τις μπάντες ή είναι αναγκαίο κακό;
Και τα δύο! Και είναι αναγκαίο πλέον, αλλά σίγουρα βοηθάει πάρα πολύ τις μπάντες και ιδιαίτερα τις μικρές.

Με αφορμή το φεστιβάλ Forces Of Hades, το οποίο είναι στις 21 Σεπτεμβρίου στο BUMS, τί να περιμένει το κοινό από εσάς πάνω στη σκηνή;
Είναι το πρώτο μας live μετά την κυκλοφορία του δίσκου, οπότε θα είναι ταυτόχρονα και παρουσίασή του. Επίσης θα είναι και το πρώτο μας με το νέο μας κιθαρίστα.



Ευχαριστώ για τη συνέντευξη. Tα τελευταία λόγια δικά σου.
Σ’ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία! Σας περιμένουμε την Παρασκευή στο BUMS και ελπίζουμε σε περισσότερα lives σύντομα.

755