HEKATE: “Die Welt Der Dunklen Garten”

Η Εκάτη ήταν μια αρχαία Ελληνίδα Θεά, κόρη των Τιτάνων Πέρση και Αστερία, αμφιλεγόμενη θα έλεγε κάνεις, αφού από τη μία είχε πάρε δώσε με το κάτω κόσμο και ήταν προστάτης των μαγισσών και από την άλλη ήταν η τρισυπόστατη (!) Θεά, η οποία ήταν φωτοφόρος, προστάτης από τα κακά πνεύματα και τιμώμενο πρόσωπο από τον τότε νέο παντοκράτορα του κόσμου, Δία.

Το όνομα της υποχθόνιας θεάς έχουν οικειοποιηθεί οι 5 Γερμανοί, παίζοντας ένα κράμα μεσαιωνικού folk και κλασικής μουσικής, παντρεμένο με ηλεκτρονικούς ήχους!

“Ο Σκοτεινός Κόσμος των Κήπων”, είναι η πέμπτη τους δισκογραφική δουλειά η οποία κυκλοφορεί από τη Prophecy records, στην οποία δε κρύβουν τον άκρατο πειραματισμό τους, μη περιορίζοντας και χωρίς να “κλείσουν” τη μουσική τους σε διάφορα κλισέ του είδους! Για παράδειγμα το δεύτερο κομμάτι “Jardin d’ Anais” έχει γαλλικούς στίχους και αμέσως το γυρνάνε στο Γερμανικό χωρίς φόβο μήπως κουράσουν ή μπερδέψουν τους ακροατές τους!

Το “Die Welt…” λειτουργεί πολύ καλά ως ένα επικό soundtrack και κομμάτια όπως το Seelenreise, πράγματι κάνουν ότι και ο τίτλος του τραγουδιού.. ταξιδεύουν τη ψυχή και με την αιθέρια φωνή της SusanneGrosche σε συνδυασμό με τη φωνή του AxelMenz μας δίνει ένα πολύ δυναμικό αποτέλεσμα!

Προσωπικά αν και θαυμάζω τέτοιου είδους ακούσματα, με κουράζουν μετά από λίγο, κι αυτό δεν αποτέλεσε εξαίρεση και αυτή τη φορά! Οι λάτρεις του Ethnic/Folk κ.τ.λ. θα βρουν στους Hekate ένα πολύ καλό, δημιουργικό και παγανιστικό άλμπουμ, με 13 ενδιαφέροντα τραγούδια και οι πιο light ακροατές, μια καλή μουσική που θα μπορούσε να γίνει ένα movie soundtrack, αν και ήδη λειτουργεί ως τέτοιο.

Μιχάλης Κανακουσάκης

470