ACROSS TUNDRAS: "Sage"

Οι Across Tundras δεν είναι νέο συγκρότημα. Υπάρχουν στο μουσικό προσκήνιο εδώ και επτά περίπου χρόνια, μόνο που δεν έχουν καταφέρει να γίνουν ευρύτερα γνωστοί, παρότι δισκογραφούν συχνά. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο νέος τους δίσκος κυκλοφορεί μέσω της Neurot Recordings.

Οι πιθανότητες να αναδειχθεί μια μπάντα σε μια τόσο ποιοτική εταιρεία είναι πολλές και από το πρώτο κιόλας άκουσμα του Sage”, είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί αυτό το σχήμα αξίζει μεγαλύτερης προσοχής. Οι Across Tundras έχουν συγκεκριμένη μουσική ρότα από την αρχή της καριέρας τους: stoner rock με αρκετή ψυχεδέλεια, blues στοιχεία και ολίγον sludge. Κάπου διάβασα περί “western rock”, το οποίο όντως κολλάει μιας και υπάρχει σε κάποιες στιγμές και μια country αισθητική (αν και προσωπικά προτιμώ το χαρακτηρισμό “desert rock”). Και μόνο το ότι υπέγραψαν στη Neurot πάντως, προϊδεάζει για την ποιότητα του δίσκου και όντως έτσι είναι.  Οι Kyuss θα ήταν περήφανοι ακούγοντας το Sage”, το οποίο μπορεί να μην έχει τον όγκο που συνήθως συναντάται σε τέτοιες κυκλοφορίες, αλλά το υλικό “μιλάει” από μόνο του! Το πρώτο μισό του δίσκου έχει περισσότερη ενέργεια, ενώ το δεύτερο είναι πιο υποτονικό, με αποκορύφωμα το δωδεκάλεπτο Mean Season Movin’ On”. Όχι πως οι υπόλοιπες συνθέσεις είναι πολύ μικρότερες. Στα επτά κομμάτια, μόλις δύο είναι κάτω από πέντε λεπτά, ένα κάτω από έξι και τα άλλα τέσσερα από οκτώ έως δώδεκα! Όπως και να έχει, όλα έχουν λόγο ύπαρξης και συντελούν σε ένα σχεδόν 50λεπτο ταξίδι. Approved!


409

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.