DAVIDIAN: “Our Fear is Their Force”

Δυστυχώς υπάρχει η κατηγορία μουσικής που για πολλούς ακροατές είναι καλή αλλά για μια φορά. Κι αυτό γιατί ύστερα από μια καλή εντύπωση μένουν στα ήδη γνώριμα και καλύτερα (μόνο και μόνο λόγω εμπειρίας) σχήματα. Πόσο θυμίζει Έλληνα “metalhead” αυτό ε;

Το τρίτο album των Γερμανών Davidian σχεδόν προορίζεται για εκεί αφού στηρίζεται πολύ καλά πάνω στα πατήματα όλων των αγαπημένων, για τη χώρα μας, thrash death συγκροτημάτων. Το “Our Fear is Their Force”, αντίθετα με την αντιπαλότητα που προδίδει ο τίτλος του, είναι μια σύνθεση για τη δύναμη του συνόλου στον καθένα. Τα τραγούδια του είναι ημί-μελωδικά thrash κομμάτια με death έως και core φωνητικά και ορισμένα ανεξάρτητα αλλά και καλά solos.

Τη παραγωγή του δίσκου φέρει ο Tue Madsen (Suicide Silence, Heaven Shall Burn, Sick of it All) σε μια απ’ τις καλύτερες προσπάθειες του. Ο νέος αυτός δίσκος των Davidian διαρκεί γύρω στα 45 λεπτά με συνεχείς δόσεις… “χωσίματος” (;) και ατελείωτα riff που εν μέρει είναι και ευκολομνημόνευτα. Το Our Fear is Their Forceίσως να μην τρελάνει και κανέναν, αποτελεί πάντως μια αρκετά ενδιαφέρουσα προσθήκη στις εκάστοτε συλλογές του είδους και σίγουρα μια πολύ καλή προσπάθεια.


428