BLACKLODGE: “MachinatioN”

Φαίνεται πως όσο περνάει ο καιρός με τη dubstep στην αντίπερα όχθη των… metalheads γενικότερα, η industrial σκηνή αγχώνεται και χάνει τη συνείδηση της. Σίγουρα κάτι θα γνωρίζουν περί του θέματος οι Γάλλοι Blacklodge.

Η ονομασία “MachinatioN” αφορά το τέταρτο επίσημο LP ενός, κατά βάση black metal, συγκροτήματος που αρέσκεται στο να βλέπει τις κυκλοφορίες του σαν ξέχωρα κεφάλαια, δημιουργημένες από συλλογή διαφορετικών επιρροών. Προφανώς λόγω του ότι για το νέο τους album βρέθηκαν να δουλεύουν σε Hiroshima και Fukushima τους καρφώθηκε η ιδέα να δοκιμάσουν το industrial, μια μάλλον όχι και τόσο φιλοσοφημένη σκέψη.

Οι Blacklodge είναι black metal μπάντα. Αυτό είναι που κάνουν καλά κι εδώ. Το γεγονός ότι τα καινούργια τους κομμάτια θα μπορούσαν να ακούγονται σαν industrial remixes είναι ένα δυστυχές συμβάν. Το μισό μέρος του δίσκου είναι απλά και κατανοητά καλά black τραγούδια με ικανοποιητική διάρκεια στο σύνολο τους έχοντας industrial χρωματισμούς που μπροστά τους έχουν μια electro προσέγγιση και πίσω τους πειραματισμούς σε χώρο, πιθανότατα, εργοστασίου χημικών. Το άλλο μισό είναι τα φωνητικά από μόνα τους, βαλμένα σε λάθος δίσκο, σε λάθος κομμάτια, αφού προορίζονται αποκλειστικά για έναν αγνό black metal δίσκο. Χωρίς τα υπόλοιπα accessories.

Μόνο και μόνο χάρη στον πειραματισμό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ότι άλλοτε θα κρινόταν από περίεργο μέχρι και παράλογο, όσο πάντως αφορά το “MachinatioN” είναι χρέος των ίδιων του των δημιουργών να αποφύγουν πολύ απλά να διατηρήσουν σχέσεις με τον industrial ήχο.

441