NEAERA: “Ours Is the Storm”

Τους Neaera άργησα να τους μάθω… Για την ακρίβεια, εάν δεν είχα αγοράσει το 2010 το “Forging the Eclipse”, δε θα τους ήξερα ούτε και σήμερα, παρότι μετρούν οκτώ χρόνια έντονης παρουσίας στο μουσικό χώρο.

Το όνομά τους είναι παρμένο από την ελληνική αρχαία παράδοση, όπου Νεαίρα ήταν μια πόρνη που εργαζόταν σε έναν οίκο ανοχής στην Κόρινθο, ζώντας μέσα στην εκμετάλλευση, ώσπου κέρδισε (μετά από λογής περιστατικά που δεν είναι της παρούσης) την ελευθερία της και έκανε μια σχέση (της προκοπής) με έναν συνονόματό μου. Κατηγορήθηκε όμως από τον Απολλόδωρο για το γάμο της με το Στέφανο (τον οποίο δε χώνευε) καθώς ήταν μια “ξένη” και είχε παραβεί το νόμο περί γάμου στην πόλη των Αθηνών (λεπτομέρειες για το όλο story μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο “Απολλοδώρου (Δημοσθένους) Κατά Νεαίρας”).

Η μουσική τους χαρακτηρίζεται ως “μελωδικό death metal” και δε θα διαφωνήσω, αρκεί να έχετε υπόψη πως άλλο το melodic death από τη Σουηδία, άλλο από τη Φιλανδία και άλλο από τη Γερμανία, από όπου είναι και το group.

Το “Ours Is the Strom” είναι καλό. Είναι πολύ καλό, για την ακρίβεια! Κινείται στα ίδια βήματα με το “Forging the Eclipse”, ίσως ακόμα πιο μελωδικό (μουσικά), χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι καταιγιστικό. Απλά θεωρώ πως ξεκινάει κάπως αδύναμα και στρώνει από τη μέση και μετά, κάτι που χαλάει κάπως την πρώτη εντύπωση.

Highlights τα “Walk With Fire”, “My Night Is Starless”, “Between Us and Annihilation”, “Slaying the Wolf Within” και “Back to the Soul” (όλα από τη μέση του δίσκου και μετά).

Μπορεί οι Neaera να μην ταράσσουν ιδιαίτερα τα μουσικά ύδατα, μιας και απέχουν πολύ από το να ανακαλύψουν τον τροχό, αλλά κυκλοφορούν μια πολύ καλή δουλειά, με τσαγανό, που κοιτάει κατάματα τις υπόλοιπες κυκλοφορίες του είδους, με πολύ καλά riff και αξιώσεις για το μέλλον.

Μήπως ήρθε η ώρα να ασχοληθείς και εσύ μαζί τους;

453

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.