LUNARSEA: “Hundred Light Years”

Με φόντο το διάστημα, παρουσιάζουν την τρίτη τους δισκογραφική δουλειά, οι Ιταλοι melodic deathsters, Lunarsea.

Το ντεμπούτο τους, “Hydrodynamic Wave” είχε κυκλοφορήσει από την ελληνική Burning Star Records, που τους έδωσε τότε την ευκαιρία να κάνουν κάτι πιο επαγγελματικό. Από εκεί και πέρα, μεταπήδησαν στην ιταλική Punishment 18, που κυκλοφορεί και τούτο εδώ.

Οι Lunarsea φαίνεται από την πρώτη νότα πως σπατάλησαν πολλά από τα χρόνια τους ακούγοντας τους βασιλιάδες του είδους Dark Tranquility και πιθανότατα, να του ελκύουν και οι πρώτες δουλειές των Soilwork.

Σίγουρα, δεν είναι κάτι το καινοτόμο, αλλά είναι όσο τίμιο παίρνει.

Κομμάτια σαν το “Next and Future” στέκονται πολύ καλά από μόνα τους και θα ευχαριστήσουν όλους όσους, έχουν αυτή τη δομή μουσική στο μυαλό τους.

Γρήγορα τέμπο, σχετικά τεχνικές κιθάρες, χωρίς αυτές να παρλάρουν ακατάπαυστα και ένα frontman, που ξέρει το δίχως άλλο, να χρησιμοποιεί καλά όλες του τις συχνότητες, χαμηλες και ψηλές, και με τον μπασίστα να σιγοντάρει με πιο καθαρά φωνητικά κατά καιρούς, τόσο ώστε δεν καταντά βαρετό, αλλά το κάνει πιο όμορφο (“Ianus”).

H παραγωγή είναι αυτή που πρέπει και υπογραμμίζει ιδανικά αυτό που θέλουν να παίξουν οι Lunarsea.

Όμορφος δίσκος, αξίζει μια αυτιά και οι φίλοι του είδους, καλό θα ήταν να τους προσέξουν λίγο καλύτερα!

458

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2117 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.