LEGION: “Woke”

Οι Legion είναι ένα κουιντέτο από το Οχάιο που αποφάσισε μετά από μία σειρά EP’s να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο LP του, “Woke”, από την ευρωπαϊκή SPV/ Steamhammer.

Η ηχητική ταυτότητα τους, ωστόσο, συνεχίζει να είναι αμιγώς αμερικάνικη, καθώς κινούνται στο χώρο των μοντέρνων death metal συγκροτημάτων (ή deathcore ως είθισται να το αποκαλούν), όπως οι Acacia Strain, Job for a Cowboy κ.ο.κ, ξεπατικώνοντας κυρίως τους πρώτους, χωρίς βέβαια να παύουν να θυμίζουν τους Morbid Angel ή τους Cannibal Corpse.
Αν αυτό που περιμένει κανείς, λοιπόν, από το “Woke” είναι υπερχαμηλωμένες κιθάρες, φρενήρη τύμπανα, γρυλίσματα, groovαρισμένες μπασογραμμές και  νοσηρή ατμόσφαιρα, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αρκεί βέβαια να προσθέσει στα παραπάνω κάποια κιθαριστικά beatdowns a-la Meshuggah των Chris Dragics και Alex Heiberger (“He Became Death”, “The Roach”), καθώς και τις νοσηρές μελωδίες των πρωτοπόρων Σουηδών (“B.R.F”). Το αποτέλεσμα σίγουρα είναι ικανοποιητικό για τους απανταχού λάτρεις του death metal/ grindcore καθώς τα παλληκάρια παράγουν άπειρο groove, χωρίς βέβαια να προσθέτουν κάτι εκπληκτικά τολμηρό σε αυτού του είδους παραγωγές.

Η φωνή του πιτσιρικά Michael Guilford εναλλάσσεται από τον death metal βόθρο του Steve Tucker και του George Fischer σε hardcore τσιρίδα με χαρακτηριστική άνεση (“Priest”), και ξερνάει (κυριολεκτικά) στίχους κατά παντός επιστητού: θρησκεία, αμερικάνικη οικογένεια και κοινωνία. Επί παραδείγματι το clipάκι τους, “And Then, The Devil Said”, διηγείται την αληθινή ιστορία ενός φανατισμένου ιεροκήρυκα πατέρα κάπου στο Αμέρικα, ο οποίος δολοφονεί την οικογένεια του για να την εξαγνίσει για τις αμαρτίες της. Μάλλον είναι και  το μόνο σημείο που δεν συμπίπτουν με τους χαβαλέδες Acacia Strain.

Εν κατακλείδι το ντεμπούτο LP των Legion προσφέρεται για ακατάσχετο headbanging και moshing, χωρίς, εντούτοις, να δίνει την τονωτική ένεση στο συγκεκριμένο ήχο. Συνεπώς, κατά το γνωστό motto, απολαύστε ανεύθυνα, δίχως φόβο και πάθος.

491