SERPENTINE PATH: “Emanations”

Βαρύ το doom metal. Ειδικά όταν συνδυάζεται με death στοιχεία (στην προκειμένη περίπτωση κυρίως τα φωνητικά) το πράγμα γίνεται ασήκωτο.

Και αυτό είναι το μοτίβο στο οποίο κινούνται οι Serpentine Path και φυσικά η τελευταία τους δουλειά “Emanations”.

Με την σύνθεση της μπάντας να αποτελείται από δυνατά ονόματα του doom/death χώρου όπως ο Tim Bagshaw των Electric Wizard και Ramesses καθώς και ο αρχηγός των θρυλικών Winter, Stephen Flam, ήμουν σίγουρος πως το αποτέλεσμα θα με ικανοποιούσε στο έπακρο. Εξάλλου, μόνο και μόνο το γεγονός ότι κατά την ακρόαση του άλμπουμ δεν σταμάτησαν να γυρνάνε στο μυαλό μου μπαντάρες όπως οι Autopsy και Asphyx αποτελεί ευτυχία. Όχι, ότι το “Emanations” παραπέμπει τόσο πολύ σε death ακούσματα. Αλλά είναι αυτά τα βαριά και αργόσυρτα riffs όπως και τα εξίσου αργά και θανατερά φωνητικά του Ryan Lipynsky, που συνδυάζουν doom και death με απόλυτη επιτυχία. Αντιπροσωπευτικό δείγμα τα εξαιρετικά “House of Worship”, “Treacherous Waters” και “Disfigured Colossus”. Μην ανησυχήσεις για το πλάκωμα που θα νιώσεις μέσα σου. Αυτοί οι Αμερικάνοι φταίνε. Και η αποπνικτική μουσική τους.

Όσοι λοιπόν ακολουθείτε τα μονοπάτια των Electric Wizard, Eyehategod, Saint Vitus, Hooded Menace ξέρετε πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε. Και σίγουρα θα αποτελέσει δυνατή υποψηφιότητα για doom δίσκος της χρονιάς.

498