ASA NOIR: “Fall of the Idols”

Η άκρως ενδιαφέρουσα εισαγωγή (“Lokasenna”), προϊδεάζει για κάτι πραγματικά ενδιαφέρον.

Οι Φιλανδοί Asa Noir συστήνονται μέσω τους “Fall of the Idols”, παρουσιάζοντας ένα κράμα συμφωνικού death και μελωδικού folk που προσπαθεί να δημιουργήσει μια ευρύτερη goth ατμόσφαιρα… ή κάτι τέτοιο.

Το “Fall of the Idols” είναι όντως σκοτεινό, με το δικό του τρόπο, συνάμα αρκετά μελωδικό, ενώ υπάρχει μια ευρύτερη επική χροιά στις συνθέσεις, όπως επίσης μια υποβόσκουσα μόνιμη επιρροή από Amorphis.

Συνολικά το album δεν απογοητεύει, αλλά εν τέλει δεν ενθουσιάζει κιόλας. Ίσως να φταίνε τα κατά τόπους ασύνδετα φωνητικά, που είναι λες και προστέθηκαν αρκετά μετά τη μουσική. Από την άλλη βέβαια, οι ιδέες και τα ρυθμικά είναι πολύ καλά για να προσπεραστεί ο δίσκος.

Το συμφωνικό στοιχείο υπερτερεί σε σχέση με τα υπόλοιπα, αλλά δεν ενοχλεί, ούτε κουράζει, ενώ οι κιθάρες των Ville Oravala και Kalle Hotti οργιάζουν σε σημεία, προσδίδοντας πολλούς θετικούς πόντους στους Asa Noir.

Το “Fall of the Idols” αξίζει το μερτικό του από ακροάσεις και κρίνοντάς το ως ντεμπούτο, κινείται σε πολύ καλά επίπεδα. Απλά θέλουν δουλειά ακόμα σε κάποιους τομείς.

568

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.